14 Aralık 2016

mars s01e02:

Grounded 

--- spoiler ---

.kumandanı öldürdüler, daha yere iner inmez bir adam kaybettiler. şimdi anlamadığım bu mars taşıtlarının belirlenen hızdan yüksek gittiği vakit süspansiyonları kırma riskleri var mıydı? madem vardı niye kabul ettiler? çok anlamsız geldi bana bu iş. adamlar daha hızlı gidelim diye taşıtı pert etti, sonra tabana kuvvet adamı yetiştirmeye çalıştılar. yürüyerek saatte 3 km gidebildiler. normal hızda gitseler 10 km ile gideceklerdi. hızlı gidişleri de 15 km idi. 5 km için eldeki 7 km'den oldular. çok anlamsız geldi bana bu iş. o kadar uzay mühendisleri bunu hesap edemedi demek.

.adamı yetiştirdiler, dalağı patlamış. dalağı falan çıkardılar herhalde ama her taraf kan revan. kendi kendine kalkıp dışarı çıktığı vakit yok artık dedik de neyse ki hayalmiş hepsi. salak babasının çöle güneş sistemi dizilişi meselesini de buna bağlamışlar. babasının hayalini marsta görüp öyle veda etmiş. eh dokunalıydı dokunaklı olmasına ama yok yere öldürdüler adamı.

.ilk etapta bu ana merkezlerini nasıl kazasız belasız indirmişler? nasıl kapıları mapıları çalışıyor? nasıl sistemleri tam? bu daha zormuş. keşke onun dizisini çekselermiş, insani dramları da çekmeselermiş.

.belgesel tadında olan işleri çok daha iyi durumda. yönrüngede bir sene kalmış abimizin tipi ve yaptıkları daha ilgi çekiciydi. kızını falan göstermişler, onun da dramını basmışlar ama en azından gerçekti.

.tüm bunları vakti geldiğinde uzayda nasıl yaşarız muhabbetine yapıyorlar. ülen daha vücut sıcaklığını ayarlayamıyorsun. nasıl marsta uzun süre kalacaksın? çok saçma geliyor düşününce, hele hele çok maliyetli ama hayal etmenin önünde engel değil.

.koskoca bölümde bundan başka olay olmadı. girişteki görüntüler yeni miydi? müzik de yeni kulağıma dokundu. fena değildi giriş kısmı.

--- spoiler ---