23 Kasım 2016

westworld s01e08:

Trace Decay

--- spoiler ---

.ford abimizden biraz daha bilge laf bekliyorduk. dedi ki insanın özel olan kısmı bütünüdür. yahu neymiş o bütün? yok öyle bir şey. bernard ile olan dialogları çok iyidi aslında ama saçma sapan hikayelere devam etmek istiyorlar, böyle dialoglara az bir zaman kalıyor. bernard sordu ki acı beyindeki bir hadise ise benimki ile seninki arasında ne fark vardır? arnold da bununla kafayı yedi dedi ford, sonra da insanın özel olanının bilinci olmadığı ama bütünü olduğunu söyledi.

.ford sadece tanrı kompleksi olan bir ihtiyardan fazlası olsa keşke. arnold şu durumda iyi karakter, ford kötü karakteri oluyor. robotlara insan bilinç seviyesinde özellikler verip onları yine de kullanıyor. çok acayip işte. 

.bernard'ın üzüldüğü, pişmanlık duyduğu vakit. bu şahane bir şey çünkü bunları sen tasarladın demesi de  harikaydı. adam insan mühendisleri bu işe vermiş ama becerememiş. duygulardaki aralıkları becerememişler. bunu yapması için bernard'ı tasarlamış ve o halletmiş.

.kadının ölümünü de iyi örtbas etti. kendi kendine düştüye getirdiler. zaten sinyal meselesi vardı. onu da yönetim kurulundan birileri istemiş. o kısımlar hala karışık, yeni gelen tipin ne istediğini, yaşlı adam ile ne yapacağını anlamadım. bu gizemi de finale saklıyorlar herhalde ama esas olay arnold olmalı. finalde göremezsek ya da duyum alamazsak güzel olmaz.

.sinyali bulan kadını da bernard öldürmüş. başka birini öldürttün mü diye sorarken ford yalan söyledi. hafızalarında nasıl bir hata varsa hepsi geçmişten bir şeyleri hatırlıyor. tabii ilkin dolares'in babası ile başlamıştı. onu test ederken bernard'da da bulaşmış olmalı ama öyle bir şey yapmadılar hiç. 

.tüm sistemi çökertecek kişi bir hayat kadını, mesajlı mı yapmışlar bunu? kadın kendi bilincine erdi. dış dünyaya çıkmak istiyor. robotları kontrol ediyor. her şey güzel ama yine buna yaşattıkları geçmişte takılmış kalmış. evlat acısı beyin diksinde parçalanmalara sebep olmuş. o yüzden komut alamıyormuş. bu kısımlar da çok iyidi aslında.

.kadın baştan beri sıkıntılıymış, o yüzden bu görevi ona vermiş oldular ama bernard ile başlasa daha bir acayip olurdu. bu kadın ne yapabilir ki? şimdi yakalamaya geliyorlardı. kaldı hikaye orada. yakalayıp atalarsa ne olacak? 

.içindeki bombayı çıkardılar mı? insana zarar vermeme olayını kaldırmışlar. bu durumda bunu almaya gelenleri öldürecek ve şenlik başlayacak diyorum. bakalım ne olacak?

.siyahlı abimiz iyi aile babasıymış ama karısı ölmüş, içindeki şeytanlar yüzünden intihar etti gibi laflar edildi. adam sonra bu oyuna gelmiş, labirentinin hastası olmuş. ilk öldürdüğü tipler de bizim kendini bilen zenci ve kızı imiş. kadın ölürken çocuğunu labirentin ortasına götürmüş. neye dalalet ediyor, bunu da daha sonra göreceğiz.

.şimdi wyatt denen adam kimdir? yeni hikaye diye getirdiler başımıza. ne olduğu anlaşılmıyor. kadın doleres'i kurtarmakla görevli elemanı yaraladı. sonra da wyatt elemanları bastı ortalığı. siyalı tipi ne yapacaklar? onu şu zenci kadın öldürse harika olacak ama bakalım ne yapacaklar? 

.dolares'in durumu iyice karın ağrısı oldu. geçmişi anımsıyor gibi, hatta araştırma yaptıkları zamanlara gidiyor ama bir şeyi çözdüğü yok, salak salak triplerde. güya ilk karakteri idi ama bilinç milinç yerlerde. iyilik meleği gibi dolanınca olacak mı sanki?

--- spoiler ---