2 Kasım 2016

the strain s03e09:

Do Or Die

--- spoiler ---

.bölümü izledikten sonra yazmayı unuttuğum sayılı zamanlardan oldu. bir kaç gün geçti şimdi net hatırlayamıyorum ama iyi bölüm olmuştu. şakır şakır adam öldürdülerdi. belediye başkanı kadın, yardımcısı polis ve tabii angel abimiz hepsi hakkın rahmetine kavuştu.

.tabii şimdi şehri çabuk terk ettiler. polislerin kaçmak istemesi garipti. konuşma yapacakken karşı çıkıp artık kaçmak istiyoruz demeleri, kim bizimle diye sorup da kimsenin yanlarında olmaması sonra da bu üç beş insanın kaçarken ölmesi biraz saçmaydı. en azından kaçarken başlarına böyle gelmemesi gerekirdi ne bileyim, biraz saçma oldu.

.meksikalı salak gördü, angel yardım edelim dedi. koca yürekli angel abimiz, yardım ederken de ısırıldı. salak meksikalıyı kurtardı, kendini feda etti. o ara benzinler silahlar derken güzel bir patlama ile bir tek meksikalı mal kurtuldu, diğerleri öldü.

.abraham ne halt etti? o kadar olay oldu hala lumen'e bakıyor. resmen aldatmaca bu kitap arkadaşım, şehir elden gitti hala bilgi bulacağım diyor. şaka gibi oldu. bir şeyle becerebilseler yine neyse ama yapamadılar.

.quinlan abimiz geldi, hala bir şey olduğu yok. adam nükleer patlamadan kurtulmuş ama neye yarar? kadimler gitmiş, yapabilecekleri fazla bir şey yok.

.fet dutch'a kaç buralardan dedi ama doktor ile yiyiştiklerini uzaktan fark etti sanki. yazık adam hala boş değil gibi ama doktor ile bir miktar kavga ettiler, karı kavgası değildi. abraham araya girdi ama yine de olacak iş değildi. hem kaçmadılar hem de bir bok yemediler.

.neyse esas olay iletişim kesecek metodu bulmuş olmalarıydı da şehir elden gittikten sonra neye fayda? bu metodla mı kurtaracaklar şehri? iş işten geçtikten sonra ve o kadar adam öldükten sonra bununla kurtarsalar da güzel olmayacak ki, neden biraz daha önce bulamadınız demeyecek miyiz?

.zengin abimizin hikayesini yaptılar, adam piç evlatmış. babası zenginmiş. gitmiş babasından iş istemiş. 10bin dolar vermiş, onla zengin olmuş. sonra babası yaşlanınca al 10bin dolarını onu borsada katlayarak zengin oldum, senin her şeyini aldım, hepsini de yok edeceğim demiş. babası da yüzüne gülmüş. sağlığını mahvetmişsin, benim bu halimden daha kısa yaşayacaksın demiş. sonra da vay efendim sen misin bunu diyen? adam gitmiş vampirle işbirliği yapmış. efendi ile ilişkisi böyle başlamış, beyaz meselesi de benzer işte. sonra ipleri eline aldı, kutularda ne olduğunu buldu. nükleer bomba imiş. biz de kadimlerle ilgili bir hadise sanmıştık, o da saçma bir şaşırtmaca oldu.

--- spoiler ---