5 Kasım 2016

supernatural s12e04:

American Nightmare

--- spoiler ---

.sıçtık vallahi, yan konulara bodozlama ve saçma sapan bir giriş. bir de ingiliz harflerin adamlarının arkadan yarım işleri kapatması gibi bombok bir senaryo ile geldiler, ülen adamlar niye bunların işini temizliyor? öldüreceksen öldür işte. neymiş efendim amerikalılar çok mu insancılmış yoksa?

.psişik bir kızcağızın hikayesini yapalım demişler. kendi başına hoş bir hikaye ama salak bir dindar bir aile ve onların kızını cezalandırması şekilde işleyelim demişler. bir de güzel güzel stigmata ile başlatıyorlar, insanı beklentiye sokuyorlar ama yok efendim cadı yapmış, yok efendim ruh yapmış derken zaten girişten psişik meselesini görünce anlıyoruz herbir şeyi. böyle olunca da izleme keyfi falan kalmıyor.

.bir bakıyorsun peder olmuşlar, bir bakıyorsun ajan, bir bakıyorsun sosyal hizmetler mi nedir? pek keyif vermediler, espiri de yoktu öyle doğru düzgün. sam bir ara psişik idi ona gönderme yapalım demişler ama tekil bölüm olarak hiç güzel olmamış.

.kız ilerde işlerine yarasa, süper güçlü olsa diyeceğim ama bunu da bin kere yaptılar. mevcut hikayeleri var. lucifer meselesi var. crowley ve castiel birlikte çalışıyorlar bunlar var, bari yarım hikayeyi buna ayırsalar ne olur?

.rock yıldızı abimiz de ölmemiş, denizin dibindeymiş sadece. bakalım hala onu mu kullanacaklar? bu kadar gönderme yaptıktan sonra kullanırlar gibi geliyor bana.

.hintli görünümlü kızcağızı da menüye aldı gibi oldu. ben mi yanlış gördüm bilmiyorum ama standart karakter hareketi olarak kadın meselesini de sokuşturalım demişler.

.anne karakteri de diziden yok yere çıkmıştı, onunla mesajlaşmalar yapalım demişler. o kadar uğraşılan bir konuyu böyle geçiştirmeleri çok saçma, bir de güya aralarında konuşuyor mallar. sinir ediyorlar adamı.

--- spoiler ---