5 Kasım 2016

lucifer s02e06:

Monster 

--- spoiler ---

.lucifer kardeşinden sonra kafaları yemiş, sarhoş olmalara çalışıyor. ona buna sataşıyor ama daha komik değildi. belki biraz zombi nedime ile takılırken komikti denebilir. kardeşini öldürmüş ve suçluluk duyuyor.

.terapistine gitmiyor, bölüm sonunda da onu görüyoruz. tekrar gidiyor. olayları anlatıyor. metafor yapma gari sıtkım sıyrıldı diyor. sonra da gerçek yüzünü gösteriyor. he yani işte baştan beri ben lucifer'im diyeceğine gerçek yüzünü göster olsun bitsin değil mi? ama olmuyor işte kadın gördükten sonra kafaları yedi, artık doktoru düzeltmek için doktor gerekecek. kadını diziden çıkartmasalar bari.

.yan konusu da suçluluk üzerine bir şeyler sallamışlar. lucifer yine hesaplaşıyor, geçiyor mermiler önüne öldür beni diyor ama adam vurmuyor. hak etmedin sen diyor. fena değildi sahne ama yan konuya ne gerek var demekten dilimde tüy bitti.

.metallica'an unforgiven çaldırdılar kendilerine, söyletecekler diye heyecanlandık ama sadece piyano versiyonu oldu. iyidi hoştu ama beklenti büyük olunca pek sevinemedik. sonra zenci meleğimiz ile anasının konuşmasına geldik, suçluluk ve tanrıyı suçlama üzerinden bir muhabbet döndü. bu ana karakteri çocuklarını allahsız yapmaya çalışıyor, sinsi bir planı var. onlar melek, lucifer kötü de olsa melek. özünde iyi çocuk. annesi kötü bir insan çıkacak sonunda, tanrıya karşı bir dizi yapsalar ne güzel, lafları da güzel ama işte günün sonunda yine tanrı kazanacak.

.maze ile dedektifin veledinin hikayesi pek tatlı oldu. maze bile özünden iyi bir insan mı şimdi? allahın iblisi len bu, bir acayipleştiler iyice. cadılar bayramında kendi yüzünü gösterdi, bunun geyiği çok yapıldı ama yine de pek tatlı oldu. kıza iyi bakmalar, sonra birlikte uyumalar. dedektifin eve gelip üzerlerini örtmesi falan da hoştu şimdi.

.karakterlerinin geyikleri tatlı oluyor artık. maze de ön plana çıkıyor iyice bu konuda. lucifer pek dertliydi bölüm ama şimdi şeytanın kendisinin suçluluk duyması da nedir diye insan kendine sormadan edemiyor. onu da üstün körü ben cehennemde zaten ölmüşleri cezalandırıyordum, kimseyi öldürmemiştim diyerek açıkladılar ama pek de ikna edici olmadı. önceki bölümlerde canlı canlı cezalandırdığı adamlar ölmekten beter olmuştu zaten.

--- spoiler ---