26 Kasım 2016

shameless s01e03:

Aunt Ginger

--- spoiler ---

.şu sallanan kamera olayı insanın gözünü çok yoruyor. biraz ayarını kaçırmışlar iyi olmamış. o zamanlar çok mu popülerdi bu iş? yoksa bunlar yüzünden mi popüler oldu? kattığı çok fazla bir şey de yok. hengameyi yansıtmak istiyorlar belki ama yeterince karışık zaten, ne gerek var ki?

.bir miktar gülümsettiler, alzaymırı olan yaşlı kadın hoştu. küçük kızın ona bağlanması bir miktar hüzünlüydü. huzurevinden yaşlı seçmeleri de komikti. hafif gönderme olarak kabul edebiliriz bunları.

.sosyal sistemlerini de eleştirmişler. sağlık sigortalarının kesilmesi gibi göndermeler vardı. tabii 15 senedir ölen teyzelerinin maaşını alıyor olmalarını da komik kabul etmek lazım. kadının ölümü de güzeldi, kafayı çekerken ölmüş. 

.polis beyler ile arabada çok afedersin cima eden esas kızcağızımızı da bol bol iş üstünde görecek gibiyiz. esas elemandan ayrılalı bir gün olmadan işleri pişirmiş. kimse de bundan alınmıyor. arabada komşular görünce hemen anasına haber etmişler, anasının oğlunun da ilk seksi imiş.

.bunu da komik olsun diye yapmışlar. adam bakir çıktı. bunca olay içinde ailesi mi dindarmış? öyle sayıyordu da ne bileyim aşırı seks yok mu abi bu dizide? ondan mı utanmaz? ondan mı bu kadar popüler olmuş? daha fazlasını bekliyorum hala bulamadım.

.esas abimizin kendine has konuşması iyidi. yaşlı adamı kadın diye kaktırma olayı da fena değildi, bir miktar abartmasalar daha iyi olacak. hadi abartsınlar ama abartırken şöyle bir komiklik serpseler daha daha iyi olacak. belki sırf o sallantılı çekimden kafamız dönüyordur bilemedim artık.

.bir de gay olayıdır gidip duruyor. daha reşit olmamış ergenin gaylik hikayelerini izliyoruz. evli arap adamı doğru adam gibi gösteriyorlar. kızın teki buna yazılır ama ona karşı sertleşmez, bu durumda kız bunu kişisel olarak algılar. oğlanlara haber verir, dayak için beklerler. abisini döverler. kızla arkadaş olur ve işler böyle yatışır. şaka gibi.

.oyuncaklarını eriten velede pek uyuz oldum yahu, hem pek konuşmuyor hem sonradan ek gibi. yine de olayların içinde onu da öylesine yapmış gibiler. 

--- spoiler ---