25 Kasım 2016

shameless s01e02:

Frank the Plank

--- spoiler ---

.ikinci bölüm itibariyle de ağız dolusu gülemedik. maymunlu minik sahneye güldüm biraz. frank'in temiz kıyafet ve yemek için düştüğü durumlar komik sayılabilir. son kısım kelepçe reklamı sonrası itfaiyelerin durumu da hoş olabilir. bu kadardı sanırım.

.bunun haricinde aile dramı yaptılar. hani alkolik de olsa baba babadır, sen nasıl onu kanadalara bırakırsın ülen muhabbeti döndü.

.olayların başında yine içkiye giden frank'e kafa atan oralci kızın babası vardı. sonunda da karısının seks düşkünlüğünden bahsederek hikayaye şekil vermiş oldu. çocukları kızını, babasını annesini diye düşünürken aslında annesi frank'i mi yapıyormuş şimdi tam olarak nedir?

.anne demişken bu altı çocuk nasıl dünyaya gelmiş? kadın nereye kaçmış. ölse iyimiş ama sadece terk etmiş. frank de çocuklarını terk etmemiş ama büyütme ve bakım meseleleri yüzünden alkolik mi olmuş? arada söylenirken bunlardan bahsediyordu ama pek de bütünlüğü yok olayın. belki sadece alkolikti, kadın öyle terk etti. adamların kafa güzel modda yaşadıkları için söylediklerine inanmıyoruz.

.babası oğluna kafa attığı için onu cezalandıran sadık, sempatik ve para saçıcı sevgiliye de ayarı verdi. sadakanı istemiyoruz dedi. tabii işte dramı bol olduğu için bunların aşk hikayelerini taze tutmak durumundalar, o kadar da uyumlu değiller. bir de polis var kıza asılan, böyle romantik temelli bir şeyler izletecek gibiler. keşke daha temellere inseler ne bileyim illa ilişkiler mi olmak zorunda? hadi olur tamam da bu kadar mı olmak zorunda?

.ha bir de zenci komşu kadının geçimini sağlama yoluna gülmüştüm biraz, tabii maymun hikayesi yine bunla bağlı ama ütülü erotik durumlar varken içerde konuşmaları, yok artık dedirtiyor insana.

.bir saatlik bölümler çok uzun aslında ama o kadar da sıkıntılı geçmiyor. kendince hoşluğu devam ediyor. keşke daha çok güldürseler be.

--- spoiler ---