30 Kasım 2016

lucifer s02e10:

Quid Pro Ho

--- spoiler ---

.güzel oldu aslında, baştan beri bu dedektifin olayı neydi diyorduk. kendisini tanrı baba özel olarak yaratmış. vakti zamanında amenadiel'i çocukları olmayan bir çifte yollamış. onlar da chloe'nin anası babasıymış. maze'e özür dilemek için çiçek ile apartmana gelince, anasını gördü ve bunları hatırladı.

.sonra bunları anasına anlattı. chloe'nin cennete gitmek için anahatar olduğunu söyledi. özel bir tip, lucifer için özel yapılmış. amenadiel de olaya çok bozuldu. sadece piyonmuşum dedi. anasıyla birlikte çalışacak anlaşılan.

.ana karakteri de çok fenaymış, milleti parmağında oynattı. zekasıyla yeniyor hepsini, luci'yi bile köşeye sıkıştırdı. yalan söylememe konusundaki açığından yararlandı. chloe'yi de köşeye sıkıştırmıştı.

.babasının katili karşılığında luci'ye ihanet etmesini istedi. mahkemede bunu yapabilir diye beklerken, tekrar birbirlerini sıvazlayıp yarım kalan yemeklerine çıkmış oldular. aralarından su sızmıyor ne güzel ama işler karışacak.

.maze yine harikaydı. çinli adam ile dövüşme tripleri çok iyidi. amenadiel ile muhabbeti de iyidi. bombayı almış onun arabasına yerleştirmiş ve patlatıyor. direksiyon ile sevgili terapistimize dert yanıyor. güzeldi hepsi.

.adamlar yan konuları bıraktılar nerdeyse. ortada dava falan yoktu. yani vardı ama esas karakterin mahkemesi şeklindeydi. adamı da en son rus mafyasına sattılar. bundan chloe'nin bilgisi var mı?

.daha önemlisi olay yerine ilk bu kadının gittiğini dedektif duyş'un telefonundan öğrendiğini öğrendi mi? bunlar belirsiz kaldı. hiç birini bilmese bile chloe'i luci dedi, aman da aman çok romantikler. öpücük gelmeden de ekranı kapattılar. kurgusunu falan tatlı yapıyorlar, sağolsunlar. keşke bu havada gitse hep.

.anasıyla birlikte amenadiel öte tarafa gitme çalışmaları yapsa sonra maze ve luci bunları engellese al sana süper tatlı bir hikaye. arada özel olarak üretilmiş dedektif hatun kalıyor, ve diğerleri işte. adli tıpçımız da formundaydı bu bölüm, not edelim.

--- spoiler ---