30 Kasım 2016

humans s02e05:

Episode #2.5 

--- spoiler ---

.güzel oluyor işler. hafif sallamasyon ya da tutarsızlıklar var ama garip işte. şimdi niska adalet sistemine güvenmiyorsa niye geldiydi? üst mahkemesi şusu busu denemeden hemen nasıl hüküm verdi? sadece bu insanlara bağlı olabilir mi? yani böyle bir sistem olabilir mi? eğer öyleyse adalet sistemine eleştiri yaparak kaçtığını düşünebilir, olur diyebiliriz.

.leo daha akıllı biriydi. yeni kıza fazla kaptırdı kendini. ağır yalancı bir tip. kadını öldürmüş, yaşayacak diyor. nasıl olsa bulamaz mı diyor? peki niye nehre atıyor. leo kafayı yiyecek, bir şeyler olacak bunlar arasında ama önce seviştirelim demişler.

.mia meselesi en saçma kısmıydı herhalde. insandan kazığı yiyen sevgili sentetiğimiz kendini tekrar normal sentetiğe döndürerek, diğerlerinin elinden kurtarır. aslında güzel plan ama insana bu kadar güvenmesi, insanın bu kadar belirsiz olması biraz kötüydü. rol mü yapmış yani eleman? yoksa aklın sesini mi dinlemiş? mal arkadaşına mı uymuş? tek başına takılıyor kadıncağız, diğerleri hiç sormuyor bile.

.sevgili ailemizin başı beladan kurtulmuyor. küçük kızları iyice sentetik olmak istiyor. ergen oğlan çocuğu kendini yalnızlıktan sentetik gibi yapan kızın açık teklifini değerlendirmiyor. şeker yiyen kıza döndürmek istiyor. belli ki sorunları var işte ne kurcalıyorsun arkadaş.

.kod bilen kızcağız bilinç kodunu geliştirmiş. bu nasıl mümkünmüş? sen bırak geliştirmeyi anlayamamam bile lazım. kolay mı bu işler bu kadar? bilinç kodu diyoruz arkadaş. odi'yi saldı dışarıya, elinde kodla kaldı öyle. leo ile irtibat kurmaya çalışıyor. dünyaya bilinçli makina vermenin mimarı bu kız mı olacak? olmaz tabii öyle bir şey.

.dedektif çiftimiz de dramlarda. kadıncağız ben insan rolü yaptığım zaman mutluydum. sen beni robot olarak bildiğin için mutsuzum diyor ve zaman istiyor. eleman hala araştırmalarda. görüyoruz ki sentetik veletler de yapılmış. o yaşta sentetik olmuyor diyorlardı, zaten çok da sakıncalı ama varmış. hatta içlerinden biri bilinçlenmiş. sentetik dedektif kadıncağız da birlikte olamayız, sana çocuk veremem diyordu. allah yolladı sentetik çocuğu demek.

.trinity teyzemi ortalıklarda mal ve kırıcı olarak takılıyor, kızı tam öldü. bilgisayardaki kızına suç işletiyor. çocuk ürettiklerini gizli odaya girince gördü. dedektifin bulması ile aynı zamanda yaptılar bunu. ben esas tiplerden birini sakladıklarını düşünmüştüm. zenci tip vardı, sert mizaçlı ona ne oldu? ha bu arada max kendi yumuşak havasında günü kurtarmaya devam ediyor.

--- spoiler ---