24 Kasım 2016

humans s02e04:

Episode #2.4 

--- spoiler ---

.küçük kızın meselesini güzel tasarlamışlar. sentetiklerle ilgili psikolojik sorunlar ortaya çıkmış. iyi ve kibar insanları taklit eden minik dimağlar oluyormuş. bunun için doktorlar var. garip bir bakış açısı aslında.

.aynı zamanda robotlara işlerini kaptırma meselesi de garip. adamların gelecek öngörüsünde robotlar işlerini çalacak diye korkuyorlar ama kapılarına milyonlarca suriyeliyi yığdığımız vakit ne yapacaklar bakalım hehe? neyse siyasi göndermelerimize burada noktayı koyarken sentetiklere devam edelim.

.odi meselesi de çok tatlı aslında, ha amaçsız ama kendi içlerinde bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. kadın zaten bilinçli sentetik davasında diğerleri de böyle takılsın istemişler. birinin yolladığı değiştirilmiş sentetik, kadına davadan çekil diye mesaj getirmiş. odi geldi günü kurtardı. hey gidi odi be.

.bitiş kısımdaki şaşırtmaca da iç burktu. mia o kadar inansın güvensin, insan gelsin onu satsın. piyasa değerini öğrenmiş olacak ki böyle bir şey yaptı. zenci arkadaşı kanına girmiştir de kim kurtaracak şimdi? zaten oğlanı hiç beğenmemiştim, salak saçma bir romantizm vermedikleri iyi oldu. artık insana güvenirken iki kere düşünür.

.niska meselesinde nasıl somut delil bulunamıyor? bilincin somut delili yok mudur? nasıl testi olmaz? ayna testini falan zaten geçiyordur da bir kere aşk ile kanıt getirdiler, tamam kişisel sayılır ama yaratma ya da düşünce üretmesi somut kanıt sayılmıyor mu? 

.sen sentetik yapıyorsun ama bilinçli olup olmadığı konusunda bir testin yok mu yani? diğer tarafta da insan bilincini makineye aktarmaya geçiyorlar. trinity teyzemizin yaptığı çok ayıp, leo'nun ekibinden istiyor. şimdi bunlar nasıl iyi insan? bilgisayardaki kız uyanıp yapma diyemiyor mu? nasıl olsa sentetik diye bakıyor olabilirler ama bilince öyle bakmaları çok garip geliyor bana. sadece kızını kurtarmak için bildiğin çılgın bilim insanı oldu.

.dedektif abimiz ve yavuklusu da işler peşinde, piyasada pahalıya alınan robotların peşindeler. adam dayak yedi. kadın başka biri tarafından toplandığını öğrendi. zaten leo da o son bilinçlenen sentetiği yem etti. nereye gittiklerini öğrenmeleri bu kadar mı zormuş sanki? max ile bozuştular, ona pek üzüldük.

--- spoiler ---