24 Kasım 2016

shameless s01e01:

Pilot 

pek başlamayı düşünmüyordum ama başlamış bulunduk. popüler bir dizi, içinde dram olunca hafif bayıyor. böyle komikli dramlı olunca karakterleri pek sevmek gerekiyor. yoksa onların dertleri ile niye dertlenelim? bu kadar insan seviyorsa karakterleri de iyidir herhalde. senaryolar, kurgular çok abartı geliyor insana, hakkaten böyle acayip aile var mıdır? bir modeli var mıdır? yakınından geçeni bile olsa garip. komiklik için yapılmış ile gerçek hayata geçiş arasında bırakıyorlar insanı, hani böyle ağız dolusu gülemiyorsun. nerde o sunnyfx'ler ama kendince hoşluğu var gibi. müzikleri ve görüntüleri zaten hoş, esas abimiz ilk bölüm geri plandaydı. sonra sazı eline alacaktır herhalde. keşmekeş bir aile, takip ederken insanın kafası dönüyor ama tiplere alışınca biraz daha kolay takip edilir diye umuyorum.

--- spoiler ---

.pilot bölümü olarak zaten girişte ailesinin ne kadar manyak olduğunu anlatıyor. adamlar araba yakmış etrafında parti yapıyor, polis geliyor öyle takılıyorlar. sonra karman çorman bir eve giriyoruz, iki saniye orada dursan kafayı yersin. iki dakika otursan o gürültüde beynini duvara yapıştırırsın.

.ha kalabalık aile için düzenlemiş olmalılar. bu kadar çocuğu nasıl yaptın be abi diyorum sadece içimden. ne ara yapmış bu kadar? anne karakteri ölmüş herhalde. konuşma arasında öyle dediler. en büyük kız evin annesi rolünde ayakta tutmaya çalışıyor. temel dramı bu.

.temel aşk hikayesi de bu kıza takılan eleman. maşallah beyaz atlı prens gibi geldi ilk bölüm hani verelim aşk hikayesini de kolayca takip etsinler demişler. olması gerekenler hepsi yerinde. iyiler hoşlar ama işte karışık, gürültülü ve saçma dramları var.

.gay dramı katmışlar ilk bölümden. gay patlaması zaten insanı korkutuyr şimdi daha reşit olmayan bir veledin dramı ile başlıyoruz. kendisi askeri lisede mi takılıyor nedir? aynı zamanda erkeklere ilgi duyuyor. abisi döllü donunu saklamak isterken bunun gay dergisini buluyor ve olaylar gelişiyor. müslüman-arap gay ile takılıyormuş. buradan biraz mesaj çekmeye çalışmışlar ama olmamış. bir saat dizi izlet ama mesaj verme.

.fizik dersi, masa altı oral işleri de pek garipti. var mıdır len böyle aile? böyle kurgu? neymiş bu diye insan hayret ediyor. fazla uçuk olunca da tarafların dramına inemiyoruz. takıntılı anne, ayakkabıları çıkarttı diye mi takıntılıymış? millekçek çıkartıyoruz ülen?

.neyse bunların olayı buyken abi karakteri, kardeşini gaylik testine sokmak için bedava saksoya yatırıyor. kız da nasıl bir şeyse artık, fizikten bahsedeni görünce azıyormuş. bu da kendi çapında komik olmalı.

.neyse onlar bunlar geçiliyor, esas beyaz atlı prens kızcağızın çantasını kurtarayım derken kafayı yarıyor. güvenlik görevlisine yumruk atıyor sonra yavaş yavaş işleri pişiriyorlar. çamaşır makinası falan alıyor. meğer araba hırsızıymış, para bol yani. ne ayaksa artık. öyle hoş bir aile, güzel bir kahvaltı insanın içine hoşluk veriyor.

.komikliği de alkolik babanın yerde olması. adam devamlı yerde. bu kadar şey içinde dramı da bol tutacaklar. o alkol ile geyiği yapmaları da çok manalı gelmiyor bana ya neyse artık. adamın tipi komik, kondom falan varmış. gavatlıkta diz boyu, o komik. artık nasıl bir troller ise rahatlar imiş. ilk tanışma faslımız böyle. alıştıkça daha komik gelebilir.

--- spoiler ---