4 Kasım 2016

black mirror s03e04:

San Junipero

--- spoiler ---

.olayı niye lezbiyenler üzerinden anlatmışlar ben onu anlamadım. zaten bölümün yarısına kadar bu ne lan diyoruz, hadi diğer bölümlerde de deniyor ama bunda daha bir çok deniyor çünkü seksenler, doksanlar, dönemler, oyunlar salak kıyafetler, danslar derken insan bunalıyor.

.mesele sanal gerçeklikmiş, ölüm döşeğine girmiş insanlara daha çok uygulanıyormuş ama herhalde tüm dünya takılıyor. ben mi yanlış anladım o kısmı bilemiyorum. öldükten sonra sanal gerçekliğe katılma olayı güzeldi sadece ama onun da dramını son iki dailoga saklamışlar, fazlasını yapabilirlerdi.

.baştaki danslara, salak saçma lezbiyen ilişkilerine gireceklerine ölümden sonraki mesele için bir dram yaratabilirlerdi ya da geçmiş hikayesi olarak zenci kadının kocasının başına gelenleri anlatabilirlerdi, o vakit biraz daha vurucu olurdu sanki.

.şimdi ilkin gençler eğleniyor, bir tanesi eşcinselmiş işte ona eğiliyoruz, sonra aralarında bir uzaklaşma oluyor. bir hafta dönemler değiştiği vakit, ülen bunlar oyun diyoruz. sonra zaten şak diye açıklanıyorlar.

.ikisi de yaşlıymış, biri komada gibi bir şey, tamamen gitmiş. diğeri yaşlı ama ayakta duramıyor. zenci olan öldükten sonra oyuna aktarılmak istemiyor, diğerinin de ailesi aktarımı kabul etmiyor.

.zenci kadın diyor, kadınla evleniyor. güzelce ötenazisini yaptırıyor. sanal dünyaya geçiyor ve pek mutlu oluyor. su güzel sen de gelsene diyor ama zencinin derdi varmış. kocası ölürken bunu bırakıp gitmiş ama ölen kızı için bunu yapmış.

.şimdi dram bu, öte tarafta buluştuklarına inanmak istiyor, sanal gerçekliğe geçine öte tarafa geçemeyeceklermiş gibi mi nedir? pat diye oyundan çıkabiliyorlarmış ama diyor ki zaten hiçliğe karışacağız, inanmıyorum bir şeye. bu vakit tabii ki sevdiceğin ile oyuna devam edersin, nedir yani? ikilem bile olamaz ama bir miktar tartışma sonunda cast kısmında sonsuza kadar mutlu yaşadıklarını öğreniyoruz, pek mutlu oluyoruz. sanal gerçekliklerine zeval gelmeye.

--- spoiler ---