3 Kasım 2016

Agents of S.H.I.E.L.D. s04e06:

The Good Samaritan

--- spoiler ---

.şimdi şaşırtmaca yaptılar, iyi güzel oldu da bu amca karakteri nasıl oldu da baştan beri iyi olarak görünebildi. hadi hepsini kandırdı iyi güzel ama neden güvenlik kameralarında tehdit edildiği görünüyordu. kadın neden tehdit etmek zorunda kaldı, sonra kadınla aralarındaki muhabbetlerde neden hala mazlum rolü oynuyordu.

.hadi diyelim adam şeytanın kendisi, tanrı olmak istiyor. kadın neden bu adama yardım etti? normal hale gelmek için ise neden adamı aletle yalnız başına bıraktı? ne bileyim bize gösterdikleri kitabı okuyamadığı için adama ihtiyacı olduğu idi. madem adamın böyle bir planı var neden onu dahil etti, kendine başka bir bilim insanı bulsaymış ya?

.bunlar cevapsız kaldı ama şaşırtmacası güzeldi, sonunda da adam kendi gücüyle elinde kömür yarattı, artık nasıl bir güç ise çok acayip. bildiğin tanrı gibi oldu güzel eyvallah ama kendini nasıl koruyacak? mermi falan mı yaratacak? başka gücü var mı? herhalde yeğeni ile kapışacak öyle şeyler izleyecek gibiyiz.

.yeğeninin hikayesinin bu deneyle ne bağlantısı varmış? o ayrı kaldı. hayalet sürücü gelmiş bunları kurtarmış. hikayeleri buymuş ama ne alaka? nasıl ruh gibi görünen tipleri yakabiliyor? özelliği nedir? hikayede hayalet sürücünün ne alakası var diyor insan ama bakalım hala güzel açıklayabilirler.

.direktör koştu geldi, uçağı bastı. kaçak ajan ve adam öldürmeden aranan tipi istiyor idi. güya uçağın içinde olmadığı konusunda doğru bilgi verdi ama kaçış kapsülünü bilemeyeceğini zannettiler. adam hemen kapsüle baktı, elemanları yakaladı ama meksikalı tip karantina kapsülünden kurtulmayı becerdi. vakti zamanında nainsan yiyen tipi bile tutmuştu bu, şimdi ne hikmetse adam kırdı geçirdi. neyse ki direktörü pek dövemedi.

.bir de tabii olayı büyütüp uçağın düşmesine sebebiyet vermemeleri de iyi oldu. sakat kardeşinin payı vardı. adam öldürmeye karşıymış neyse ki, amcasının itoğluit olduğunu bilememeleri garip, iyilik timsali zannediyorlar. 

.hep birlikte fitz'in de destekleri ile hikayeyi çözdüler. güç gerekiyormuş, eski bir tesise gittiler, patlayacak edecek derken coulson devreleri sökmeyi beceremedi ve yeni bir adet süper kötümüz oldu. hem de kendileri hapisten çıkardıydı, şimdi adamların yeterliliklerini sorgularsa direktör, haklıdır.

.simmons başına çuval geçirilerek bir yerlere gönderildi. şu pislik senatör ile ilgilidir gibi geliyor bana, onun sıkıntısı da sonra çıkacak gibi. daisy geri plandaydı. may da kitabı saklamaya gönderildi ama pek hareketli değildi. fazla hareketli bölüm olup yeni karakter sokunca, diğerleri geri plana gidiyor ister istemez. bu kıvamda 16 bölüm daha yapsalar da izlesek.

--- spoiler ---