24 Ekim 2016

the walking dead s07e01:

The Day Will Come When You Won't Be 

--- spoiler ---

.yahu feci gerdiler, ne bileyim artık şurası mantıksızdı, burası saçmaydı diye bakamadım. kaptırdım kendimi. öl de ölelim negan oldum. adam rick'in bakışlarını beğenmemiş, o yüzden bu kadar tantana yapmış. konuşmalar iyidi, arada güldürdü. ne bileyim fazla mı psikopata bağladım ama rick'i yerle yeksan etmesini beğendim. zaten bu kadar ıkına sıkıla ilerliyorlardı. iyi oldu vallahi.

.ilkin olay sonrasından başlattılar. kimin öldüğü belli değil. o kadar sezon arası beklettik, bir on dakika daha bekletelim dediler. bir sürü küfrü hak ettiler. neyse ki daha fazla uzatmadılar. rick, seni öldüreceğim dediği için onu bir teste aldı.

.baltasını atıp, getir oğlum oyunu oynadı. tabii o ara baltayı alıp öldürme şansı falan nasıl olmaz? hızlı da hareket etti. adam mı çok hızlı? hiç mi şansı yoktu? alıp atamaz mıydı? yani normal şartlarda öldürtecek olsalar bin kere olur ama negan kolay kolay ölmeyecek gibi görünüyor. en iyi tahmin sezon sonu olabilir ama yine de garip işte. bunca zaman sen esas karakter yarat. sonra bir tanesi çıksın gelsin ezsin onu.

.derken olanları düşün dedi ve kimin öldüğünü gördük. böyle hepsini gösteriyorlardı güya, saçmaydı o. meğer abraham abimiz ölmüş, delikanlı gibi taşaklarımı yala diyerek ölmüş. eh o kadar çarpmadı derken. mevzu glenn'e geldi. daryl abraham'ın eski sevgilisine bulaşmasını daha fazla kaldıramayıp saldırır. negan'a bir yumruk atar ve o da ibret olsun diye glenn'in beynini patlatır. gözü fışkırır, onunla dalga geçer. tam olarak çizgi romanında olduğu gibi. abraham'ın olayı şaşırtıcıydı. hele iki kişinin ölmesi de çok fazla oldu ama ne bileyim hoş oldu işte.

.yetmedi, rick'in bakışları yüzünden carl'in elini kesme testi yaptı. bir şans daha vereyim mi sana dedi. rick kabul etti. herkesin kafasına silah dayandı ve carl'ın kolunu çizdiği yerden kesmesini istedi. üçten geriye sayması, yarattıkları gerginlik ve tabii o rick'in burnundan akan sümük, bir harikaydı. adamlar iyi yapmış yahu. çaresizliği, gerilimi iyi aldık.

.maggie'nin savaşacağız olayı saçmaydı. tamam ağlaştılar bitti ama hepsinin teslim olması gerekiyor. ilk başta daryl yerinde oturabilse zaten sıkıntı olmayacaktı. abraham'a o kadar üzülmezlerdi be. garip işte. daryl'i de aldılar götürdüler. o kadar soğuk kanlı tip, böyle bir hatayı nasıl yaptı? biraz karakteri bozucu bir iş yaptılar ama işte glenn ölsün, rick çıldırsın ve sonra ezilsin. bu hale getirmek istemişler. yakalandıktan sonra rick çaresiz gibiydi ama olaylardan sonra intikam ateşiyle parlamış gibi oldu. böyle ince ayarlar çekmişler.

--- spoiler ---