23 Ekim 2016

american horror story s06e06:

Chapter 6 

--- spoiler ---

.altyazılarını kaldırmışlar, ne oluyor len dedim ama yabancı sitelere yüklenmiş neyse ki oradan indirip izledik. dava mı ediyorlar nedir? adamlar komple kaldırmış işte. yeni bölümler nasıl olacak? direkt yabancı sitelere mi yükleyecekler? bekleyip göreceğiz. filmlere arada karışıyorlardı, bari dizilere yapmasalardı.

.şimdi geçen bölüm bitirdiler hikayeyi şimdi ne olacak dediydik ya, adamlar değişik bir fikirle gelmiş. bilmiyorum daha önce örneği var mıdır? yine kamera filmin içinde, bu sefer reality show canlandırmasını yapanlar ile güya gerçek insanları aynı eve koyup bakalım ne olacak diye biri bzi gözetliyor yapmaya karar vermişler.

.yapımcısı geçen sezonun gay zengini, diğerlerini ikna ediyor. seti düzeltiyor ama derken sette kaza çıkıyor, yardımcısı uzaklaşırken ölüyor ama adam hız kesmiyor. evin içine hayaletli gibi görünecek efektler ekliyorlar ama ilk domuz kafa  görünmede bizim sarı oğlan (kırmızıya boyamışlar bu sefer) koşup gidiyor elemanı bulmaya ama hemşire hayaletler bunu kesiyor. bir kişi hariç, hepsi ölmüş. show da yayınlanmamış, bulunan görüntülerden montaj imiş.

.hepsi oyuncu ama birbirlerini oynamışlar geyiği hoş. hatta bunla dalga geçiyorlar. oyunun içine gerçeğin oyununu katıp böyle karışık bir hal yaratmışlar, tatlı olmuş aslında da işte temel sorulara pek cevap yok, neyse ki kendileri de soruyor bunu.

.şimdi gerçekten o evde bir vahşet yaşayan tipler neden tutup geri gelmiş. kadın kocası için gelmiş, hadi ona tamam. zenci kadın para için gelmiş, ona da eyvallah. e peki zenci adam niye gelmiş? o çok saçma.

.bir de evlilikleri yıkılmış, adamı canlandıran diğer zenci ile bir seferlik bir şeyler olmuş, onun geyiği döndü. pat diye onu da eve aldılar. kavga çıktı ama gereksizdi. gözlüklü zencinin neden geldiğini açıklarlar inşallah, kanlı ayı gösterip her şeyleri ciddiye alan da oydu. ne yapacak yani? bilirkişi mi nedir? dalga geçmeleri komikti ama.

.esas olay kasap rolündeki yaşlı kadının kafayı sıyırması, kendini gerçekten kasap zannetmesi, hollywood sokaklarında böyle dolanması, tedavi görmesi ve sete yaklaşmaması için uzaklaştırma kararı çıkarmaları. bunlar çok iyidi. muhtemelen çıkıp gelecek kasap ve ondan gerçekten korkacaklar, tabii gerçek kasabın da gelmesi gerek ama bakalım ne yapacaklar?

--- spoiler ---