15 Ekim 2016

the strain s03e08:

White Light

--- spoiler ---

.sezon bitmesine iki bölüm kalmış, hala oyunda oynaştalar. dutch ile eph yakınlaştı. zaten kaç bölüm öncesinden belliydi. bir de lezbiyenli, hemşireli fantezi anlattıralım demişler. çok salakçaydı. buldukları dalga da ne işe yarayacak? iletişim keseceğiz derken daha kuvvetlendirecekler. hem kesseler dahi saldırganlar. tamam iyi bir şey ama öldürecek bir şeyler düşünsenize lan. öldüremesen bile en azından hapsedecek bir şeyler?

.güya dedemiz ve fet bunun için uğraşıyordu. kadimi 3bin yıldır hapseden kutu var. içinden efendi ile işbirliği yapacak kadim çıkacak da sonra onun içine efendiyi mi koyacaklar? bu nasıl saçma plan yahu.

.zengin abimiz ayaklanmış, koşarak geliyor. kutu hakkında bilgi getiriyor ama bir boka yaramıyor. yine son anda alman kaçıyor gidiyor. pişmiş kelle gibi sırıtmayı da ihmal etmiyor. bizim iyiler hep bu naniği yiyor.

.zaten bu kadar mallık yapmasalar bu hastalık yayılmazdı, adamlar kendi elleri ile mezbahanelerini yaptırıyorlar. bak diyor bu canlı insanla test etmeniz lazım, yardımcısını kancaya getiriyor ve kanını emdiriyor. böyle de bir salaklık olabilir mi? insan niye bunu yapar kendi türüne?

.bilgi vermeye gerelen eldritch bunlardan haberdarmış, yüz tane varmış. olaya dedemiz sinirlenir ve seni ikiye yaracağım der! yav iyidi güzeldi de ne oldu şimdi? bir bok olmadı elbette.

.sonra ne yaparlar? kadimlere, yeni bir kadim geliyor. bakın sizin ipinizi çekti diye gelir bizim quinlan. hemen akabinde kadimlere insan getiren yardımcıları takip eden efendi ve ordusu aralarına dalar ve hepsini öldürür. belki sadece gömer bilemiyorum ama quinlan kendi başına savaşır ve ortamdan kaçar. patlama sonrası kaçtığını görmedik ama efendi sen bunlara şahitlik et der ama yine de o adama ilişirler, o garip tabii. belki kaçacağını bildiği için bunu der, bilemeyiz artık.

.meksikalı salağa hiç girmiyorum, çok saçmaydı hikayesi de geçmişi de, gelmişi iyice saçma olacak bu gidişle.

--- spoiler ---