16 Ekim 2016

american horror story s06e05:

Chapter 5

--- spoiler ---

.aslında bir hayli gergin, akışkan bir bölümdü ama bölümün sonlarına doğru. matt eline silahı alıp insanları öldürmeden salakça ormana kaçtı ya, ona anlam  veremedim. hadi diğerlerini öldürmek istemedin diyelim, traktörü al kaç? nedir yani? pek saçma oldu.

.neyse olayları ilkin geçmiş hikayesinden başlattılar. bizim sarışın oğlan bu sefer gay oğlan rolünde, zengin burjuva, zenci hizmetkarı ile takılıyor. tablo aşığı. yine kutsal araziye izinsiz ev yaptırıyor. kanlı ay zamanı geldiği vakit de iki saniyede öldüyorlar elemanı. pat diye tek bölüm mü göreceğiz dedim ama sonra ruh olarak aramızda dolaşacak demek.

.tabii hikaye bitmiş gibi gösterdiler ama bir şekilde ya devam edecekler ya da başka biri o eve girecek artık. ne olacaksa göreceğiz sonraki bölüm. şimdilik küçük kız kurtuldu. kimse sakat kalmadı. kadının ayağını balyoz ile ezdi ama sakatlık yok gibi.

.en acayip kısmı tabii yamyamlık kısmıydı. oklar batmış abimizi düzeltmişler ama elini ayağını yemeğe başlamışlar. bizim tipleri yakalayıp getiriyorlar. etini kurutmuş yemeğe başlıyor, ülen bunun eti bozulmuş diyor ve balyoz ile kafasını eziyorlar. böyle manyakça da başka bir şey olmaz herhalde. çok acayiplerdi.

.devamlı bir kaçış halindelerdi. en son yine dönüp kasap ablamıza getiriliyorlar. getiren yamyam teyzemiz de esas oyunculardan olacak artık herhalde. çok karakter oyuncusu olmuş. yamyam ama ana...

.neyse bırakıyorlar bunu küçük kızı kurban edecekler, pat içlerinden ayrılık çıkıyor. önceki sezonda polis olan tip anasına karşı geliyor. kafasına patlatıp anasıyla birlikte ateşe dalıyor, nasıl bir manyaklıksa artık.

.sarışın oğlan da geliyor bunları tekrar kurtarıyor ve o sırada domuz kafalı küçük kızı kesecekken anası gelip araba ile çarpıyor ve diğerlerini kurtarıyor. kaçıyorlar, otele sığınıyorlar. hala kabuslar görüyormuş. bir miktar onu görüyor ve hikaye burada bitiyor gibi, nereye gidecek bundan sonra kim bilir? beş bölüm akışı hakkaten hızlıyıdı. arada garez yaratığı japon karakteri bir hatun var gibiydi, o da şaşırttı.

--- spoiler ---