17 Ekim 2016

dark matter s02e09:

Going Out Fighting

--- spoiler ---

.hikayesi kopuk kopuk, senaristleri kimse allah belasını versin. tamam bütçesi yok, tamam salak saçma işler oluyor ama insan bütünlüklü yapamaz mı? hem tipler fena değil. karakteleri hoş ama hikaye yok nerdeyse.

.tekrar ikinin başına bir haller gelir ve onu kurtarmaya çalışırız. neymiş efendim nanitler zaten arızalıymış da onu tekrar düzeltmeleri gerekiyormuş. geçen sefer ne olduydu peki? zaten biliyorlarmış. inanmadık, üstelik yeni model yapmışlar da onun kanından verince şak diye düzeldi. nasıl yani?

.hem o kadar güçlü nanitliyi nasıl öldürdüler. bu kadını bile öldüremiyorlardı. daha üst versiyonu nasıl öldürdüler? o da saçma geldi.

.adamın derdi neydi? itaat etmeyen robotunu öldürmek mi? her seferinde bol keseden konuşup hiçbir şey yapmıyor. bu sefer ekibin gitmesine üç'ün içine koyduğu şey yüzünden diyelim de ne bileyim, onu da şak diye çıkardılar.

.durağanlık kabinine koydular, içindeki çıktı. hemen adamı çekip uzay boşluğuna attılar. mübarek sanki haşere. devamlı uyku modunda tutup kontrolü ele mi alıyormuş? ne idüğü belirsiz bir şeydi. uzatmadan hallettiler.

.dördün durumu ne alaka? ekipten mi ayrılacakmış? anılar olmadan olmazmış. beş öyle ikiyi buldu, uzaklarda takıldı. altı desen esas kurtarıcı adam oldu. ekip olayı pek saçma oldu. yeni gelen zenci tip de dövüşe dalıyor ve dörtle işi pişiriyor. böyle hikaye mi olur yahu?

.ikinin yapım süreci aslında fena değildi. bunu besleyen adama bağlanmış, baba gibi mi görmüş nedir? yapay zekası zamanla gelişmiş sonra bunu üretenve üstünde deneyler yapan ekibin hepsini öldürmüş, adamı da bağışlamış. eh yani bir tek bu işe yarardı.

--- spoiler ---