18 Ekim 2016

supernatural s12e02:

Mamma Mia

--- spoiler ---

.ne yaptıklarını anlamıyorum artık. ingiliz harflerin adamı mı kötü adam olacak bu sezon. e lucifer ne yapacak? ne saçma sapan bir giriş oldu böyle. sam'e bir sürü işkence ardından diğer adam geldi ve bizden olanı alırız dedi ve kadını aldı. sonra da bir tetikçi ayarlamışlar da onlar gelecekmiş.

.tek tek olaylara henüz geçmediler ama bunların kendi işleri de bu sefer pek saçma oldu. normalde dünyaları yıkacak, başlarına dert açacak hadiseler daha iyi olurdu. şimdi ingiliz harflerin adamları en iyi avcı kimdir, niye amerikalı avcılar kötüdür. yoksa avcılarla işbirliği mi yapıyorlar gibi salak saçma bir konu ile geliyor gibiler, pek olmuyor.

.aynı taraftayız muhabbeti de salakça oluyor, hakkaten aynı taraftasınız ülen. yaratıklar nerde? neden bunlarla uğraşıyorlar? diyelim yaratık çıktı ne olacak? amerikadaki yaratıklara karışmıyorlar mı? bu kadar işkence yapacağına erken uyarı sistemi yapaymış, bir şeyler yapaymış. ne bileyim pek bir manasız geldi.

.sam ile yatakta başlayınca zaten inanmamıştık, büyü ve ilaç ile yapmış bunu. ne biçim harflerin adamıysa zaten bildiğin cadı gibi, komik yani.

.bir de anne karakteri çıktı şimdi, avcı anne ve avcı oğlu. geride kal dedi ama olmaz dedi, yine günü o kurtaracaktı. saçma sapan bir dövüş sahnesinden sonra harflerin adamlarından başka bir tip geldi ve olaylar bitti. cass'e de çok ağır konuşuyorlar kalbim kırılıyor. ışınlanması yok gibi, melek güçleri nerde? ne oldu bu adama bu kadar? neden düzelmedi?

.lucifer'e mesela gram bir şey olmadı. o kadar başına hadise geldi. kendine şu vakte kadar bir beden bile bulamadı ama güçleri tam gaz. crowley bir şeyler yapmaya çalıştı. anasını ikna etti, tekrar kafese kapatmayı denedi. sonra da pire gibi tüydü. adam komik, omurgasız hali de komik. yararcı bir abimiz. anasını bile satar.

.lucifer rolündeki abimiz aynı zamanda müzisyenmiş. grupları, sahneleri, intihar eden eski sevgilisi derken lucifer bunu ikna etti. o kadar beden yok oldu. bu adam lucifer'e dayandı demek. eh fena değil ama eski tip daha iyidi. alıştıydık ona.

--- spoiler ---