27 Ekim 2016

the man in the high castle s01e07:

Truth 

--- spoiler ---

.bu nasıl dizidir, başladığıma başlayacağıma lanet ettim. neresi bilim kurgu? allahlarından bulsunlar. sezon finalini sadece meraktan izleyebilirim. bölüm falan da atlardım ya neyse şimdi o kadar da abartmayalım. sezon sonu da bir bok olmayacak bence ama...

.koskoca bölümde ne oldu? ölen kız ölü müymüş? değil miymiş? annesi hissetmiş. kızı pazarda görmüş ama toplu mezardaymış. bu muymuş? babası da japonlara çalışıyormuş, para kazanmak içinmiş ama kızını kurtardığını düşünüyormuş. o adam o kurumda nasıl öldüğünü bilmez ki? çok saçma.

.neymiş efendim antikacı varmış. japonlar bunu yemeğe çağırıp alay etmişler. sahte silahı ayırt edemiyormuş. bizim mal gözlüklü yahudi kırmasına da çakma antikalar yaptırıp bunlara kaktıracaklarmış. ben de adamın başına bir şeyler gelecek sandım.

.adam suikast yapamadı, kalabalıkta silahı çıkardı. tüm parmaklar bunu gösteriyor. ortalıklarda mal mal dolanıyor. yakalayabilirlerdi ama yakalamadılar gibi. nedir yani? ortağını mı arıyorlar? antikacının başı yanacak bu işte ama yine saçma.

.esas olay önceki bölümün sonu idi. bizim yakışıklı ajanın kurt general tarafından yakalanması, sonra gelişen muhabbetler. adam resmen tehdit ediyor, hem de bir sevgilisi varmış. herhalde onun çocuğu da var. hepsini tehdit ediyor.

.yeni ajancılı oynatacaklar, telefonda yeni film hakkında bilgi alamadılar, tekrar araziye gönderdiler. kızla tekrar yeni film için çalışacaklar ama en sonunda da diğerleri için kızı satacak. sadece kızı beğendi de ondan dolayı böyle kararlar verdi diye düşünüyor ama bu ajan bozması tarihin değiştiğini, yüksek şatodaki kişinin ne olduğunu öğrenirse belki işler değişebilir. tabii hala bir bok anlamadık, karakterler nasıl anlayacak?

.ticaret bakanı da ne bok yiyor anlamıyoruz, her şeyden haberi varmış gibi takılıyor. pis japonların içindeki karakterli insan gibi duruyor. ihanetten gebertilmiş kadının kız kardeşini koruyor ama ne için? yardımcısı da soruyor ama cevap yok. diğer kurtarmaya çalıştığı adam yakalandığı vakit ticaret bakanını söylememiş mi? aralarında bilgi paylaşımı yapmıyorlar mı? bu adamlar ne biliyor? hadi diğer adam taraf değiştirmiş almandı da bu japon hükümetten, neden tarihi değiştirmek istesin ki?

--- spoiler ---