27 Ekim 2016

Agents of S.H.I.E.L.D. s04e04:

Let Me Stand Next to Your Fire

--- spoiler ---

.alevli oğlanlar kapışması düzenlediler, hem de havai fişek dükkanında. espiiler de gırla böyle hafif güldürüyorlar. hafif akıcı ne bileyim artık pek kafa ağrıtmıyorlar.

.şimdi sezonun hikayesi şuymuş sanırım. bir grup bilim insanı darkhold adlı bir kitap bulur ve onunla fizik kurallarını aşarlar. pek şeytani bir kitapmış. meksikalılar böyle der. yaptıkları iş yüzünden ekip komaya girer, fiziksel formlarını kaybeder. ortaklarından birini bizim alevli oğlanın amcası da döver, komaya sokar. sonra da hapse girer.

.şimdi bu hayalet sürücü ile ilgisi nedir? onun da bu olaydan etkilenmiş olması gerekir ama daha oraya gelmediler. bizimkilerle karşılaşma sahneleri iyidi. coulson'un kırmızı arabası, ateşli oğlanın siyah arabasına karşı.

.yakalayamadı ama tabii coulson gibi kurt ile kapışamadı. görünmez uçağını karşısına getirmiş, ona çarptı durdu. arabanın önü mahvolduydu ne ara düzelttiler onu anlamadım ya sorun yok dediler. pek seviyorlar arabalarını.

.diğer tarafta daisy ve simmons birlikte takıldı. simmons ev bakıyormuş da daisy gelmiş kurşunu ile ondan yardım istiyor, sonra yok efendim nainsanların kayıtlarına birileri sızıyormuş da bunları engellemeleri lazım imiş. sonraki hedef tam da şu dokunduğu şeyi bombaya çeviren tip.

.hydra zamanlarında mal olan adam hala malmış, gözcüler denen tiplerle de anlaşma yapmış. kendisini kurtarmak için gelen iki hatunu satmış, depoda olaylar başlamış. bizim ekip de şak diye oralara gelmiş. tam zinciri yakıp da esas karakterlerin üzerine vuracak iken hayalet sürücümüz şak diye gelir, günü kurtaran kahraman olur.

.elemanı ilkin pek sevmemiştim ama alıştım, rolüne iyi gitmiş. tipleri tavırları da iyi, kitap için hep birlikte çalışmayı kabul ettiler gibi görünüyor. direktör falan bunlara nasıl ses etmiyor? bir de yapay zeka ve insansı robot çıktı, simmons tüm bunlar için yalan makinasına girecek ve yalan söyleyecek yani? 

.kimse bu yeni robotu fark edemedi ama simmons hemen fark etti, neyse ki neden bana söylemedin olayını çok uzatmadılar, pek tatlı çiftler. allah bağışlasın.

--- spoiler ---