28 Ekim 2016

black mirror s03e03:

Shut Up and Dance 

--- spoiler ---

.biraz zorlama, şaşırtalım diye abartmacalı bir bölüm yapalım demişler. ilkin neden bu kadar zorluyor velet kendini, ne olmuş yani porno izlediyse diyoruz ama sevimli velet pedofili çıkmış. hem de bölümün başında çocuğa oyuncağını verirken sempatik sempatik gülümsediydi. insanı şaşırtıp düşündürüyorlar, eh işte amaçları bu da işte biraz garip kaçmış.

.diğer pedofili adam ile ölümüne dövüşün diyorlar, elinde silah var ama ateşlemiyor. sonra velet adamı öldürmüş gibi görünüyor ama yine de yakalanıyor. eh yani bir tanesi kurtulsa o da saçma olacaktı. en azından böyle hepsini hayatını mahvetmiş oluyorlar.

.şimdi zenci tipin olayı neydi? gaylik miydi? ailesi bu ne sapıklık deyip geçti. yaşlı kadının olayı ırkçılıkmış. game of thrones abimizin olayı da karısını aldatmaymış. hepsini cezalandırdılar iyi güzel ama bu kadar senaryoya ne gerek varmış?

.hem biri şantaj yapıyorsa, elinde görüntülerin varsa bunu kullanacaktır işte. sanki görüntülerin kaynağını veriyor mu? nasıl bu kadar sorgulamadan olaylara atladılar? hepsinin kaybedecek çok şeyi vardı ama yine de sorgulasalar daha gerçekçi olurdu.

.veledin banka soygunu bir acayipti, altına işedi ya çok garipti. zaten baştan beri eli ayağı dolandı. mevzu işte başkaymış, o yüzden tamam dedik ikna olduk ama o vakte kadar zaten koca bölüm bitti, böyle tasarlamışlar. yapacak bir şey yok.

.diğer bölümlere göre teknoloji meselelerini kolaya getirmişler, araba sahneleri haricinde de pek bir para harcamamışlar gibi. daha iyisini yapabilirler. yapıyorlardı.

--- spoiler ---