26 Ekim 2016

lucifer s02e05:

Weaponizer 

--- spoiler ---

.e güzel bölüm yaptılar, polisiyesi zaten azıcık ve şaka gibiydi. bizim karateci abimiz ve herhalde meşhur bir dublör, bir sürü geyiğini yaptılar. neymiş efendim karıları paylaşıyorlarmış, muhasebeciyi de paylaşıyorlarmış. dublör olan muhasebecinin para çaldığını görmüş ve adamı öldürmüş. sanki karısı öldürmüş gibi gördüm ama artık ikisi bir yapmış, ikisini bir aldılar. bu arada karısı rolünde angel'daki kadın oynuyordu. çok zaman geçmiş üzerinden belli.

.bu olayları uriel dedektifi öldürmek için tasarlıyormuş. örüntüler ile oynayabiliyormuş kendisi ve babalarının annesini cehennemde istediğini düşünmüş. en azından lucifer'in anlaşması bu yöndeydi diyorlar.

.sonra lucifer kavgasını ediyor. belki istediği bu değildir diyor, sonra babasına küfrediyor. annesi hala sinsi bence. onun yüzünden kardeşi öldü ama işte bir iki gözyaşı o kadar. lucifer çok üzüldü. azrail'in kılıncını almış gelmiş, anasını öldürecekmiş. gerekçesi de tekrar cennete giderse babasını kandırır ve her şeyi mahvedermiş.

.nasıl bir ilahiyat anlayışları var artık? insan şaşırıyor. ana karakterinde tanrısal bir varlık geliyor ama lucifer ile karşılaşıyor, büyük abisi zenci (ismi zor yazması diye uğraşmadım) dayağını yiyor geliyor, hala tanrısal annesi bir şey y apmıyor. sonra da birbirlerini öldürüyorlar. şimdiden kötülüğe neden oldu.

.zaten lucifer'in iyi olmasını beklemezsin ama cehennemin kralı, cezalandırıcı abimiz iyilik meleği gibi, biraz abartıyorlar. şimdi kardeşini öldürdü diye pek üzüldü. garip yani bilemedim artık. güzel oldu ama karakteri tam böyle değildi sanki.

.adli tıptaki kadına hemen üstünü çıkarması komikti, çocuğa karşı tepkileri de komik, hem güldürdü hem üzdü yani, adam tam iş yapayım demiş öyle takılmışlar.

.maze dahil olmasa yine yaştı işler, canını dişine taktı bu oldu. uriel bunların olacağını nasıl göremedi peki? onu pek deşmediler ama o da pek olmadı. belki iman gücüyle coşmuştur lucifer, hele dedektifin iyice üstüne düştü, güzel de konuşma yapmıştı, ondan etkilenmiştir.

--- spoiler ---