25 Ekim 2016

black mirror s03e02:

Playtest 

--- spoiler ---

.boş beleş bir bölüm yapmışlar. araya sıkıştırmışlar resmen. hele alternatif sonla iyice boşa gitti. eleman boşa öldü. sadece annesi telefonla aradı diye oğlunun beynini yaktı. bu nedir tam olarak? aile dramına nasıl bir boyut kattılar? hem ne alaka telefon sinyali ile onların sinyali nasıl karışmış da anlamlı bir hikaye çıkartmış?

.bir tane salak bir tip var. babası alzaymır olmuş. kendisi de hayatı yaşamaya karar vermiş. dünyayı gezmiş gelmiş ingiltereye, derken kafede sevgili görüp kendine bir tane kadın ayarlıyor. onunla muhabbet ederken hafif aile dramı ve anne muhabbeti açılıyor.

.sonra pat kartında parası bitiyor. onu da açıklamadılar. parası nasıl gitmiş? nereye gitmiş. para için bir sanal gerçeklik firmasının tester'ı olmayı kabul ediyor. ilkin sevimli sincapla başlanıyor. sonra en büyük korkularını ortaya çıkaracak bir olaya girişiyorlar.

.en başta oturduğu yerde olmuş hepsi, sonrasının hepsi oyunmuş. ikinci bir kademe belirliyorlar güya ama hepsi sanal gerçeklikmiş. telefonunu açıp fotoğraf çektiği için de anasının araması oyunla karışmış, beyni yanmış ve ölmüş. ah ah salaklığa bak.

.sanal gerçeklik olayı olunca daha güzel bir şeyler yaparlar dedimdi ama olmamış. bir tane mantar dedikleri bir aygıtı enseye takıyorlar, sonra da gözüne bir şerit. oldu mu sana sanal gerçeklik? oyun içindekiler dokunamazdı hani? zarar veremez dedi ama yok efendim kökleri fazla ileri gitmiş, yok efendim hafızalarının üzerine yazıyormuş, en son da annesinin de kafayı yediğini görürce işte öldü gitti. gereksizdi.

--- spoiler ---