3 Ekim 2016

Agents of S.H.I.E.L.D. s04e03:

Uprising 

--- spoiler ---

.pek hızlı bölüm yapmışlar, olayları bir anlamda toparladılar ama esas kötü olarak hem nainsan hem de ortalığı karıştırmaya çalışan bir sunucuyu mu getirdiler? insanlar ile nainsanlar savaş yapacak. konusu heroes'a çok benzemeye başladı. hatta hacker tipli birinin açıklaması, elektrikleri kestik demelerini birebir benzedi.

.shield'i tekrar duyurdular. direktör buna mecbur kaldı. yeni tip fena olmadı. a.c. de tam olmam gereken yerdeyim dedi. eh yani olayların daha çok içinde. dövüş sahnelerini özel tasarlamış gibiler, koşturup duruyorlar.

.esas kahraman yine fitz idi. elektrik olmasa da zekasını yine konuşturdu. elektro manyetik atım yapan aletleri buldu, onları nerden buldularsa artık. bir tanesini kapatınca diğerleri nasıl halloldu? onu hızlıca geçtiler. yine de güzel hallettiler.

.ortalığı karıştırıp nainsan temizleyen bir yapı, başında da yine nainsan var gibi. yoyo için gelmişlerdi, düğündeymiş kendisi ama öldüremediler. nasıl yakalayacaklar ki? neden hazırlıklı gelmemişler? yerini tespit ediyorlar ama kimliğini tespit edemiyorlar, o da biraz garip. listeler varsa kimlikler de vardır sanki?

.neyse ekip geldi kurtardı bunları, bir olay kalmadı. diğer taraftan esas may meselesi vardı. öldü ölecek. öldürelim bari dediler. bizim yapay zeka uzmanı abimiz, makina gibi düşünüp yeniden başlatmak lazım dedi.

.korkuyu nasıl tedavi edersine getirdiler. hayaletler ve kaynağını çözmeye falan girişemediler çünkü altı saati kaldıydı. güzelce öldürdüler, tam elektrik verip geri getirecekler. hop elektrikler gitti. bu sefer de robotunun pilini getirdi. mübarek ara birimi de evrensel herhalde. şak diye şoka taktı ve may canlandı.

.daisy ve ateşli oğlan arasında da muhabbetten fazlası olmadı. fear the walking dead malını daha çok gördük, yine uyuzluk etti. daisy'i uzaklaştırdı. onu kurtarmak için elini kırdıydı oysa... böyle saçma sapan işler derken ikisinin yolları yine kesişecektir diyorum. iki adet başına buyruk kanunsuz, shield'de açıldı. bakalım nasıl devam ettirecekler.

--- spoiler ---