18 Eylül 2016

Orphan Black s04e05:

Human Raw Material 

--- spoiler ---

.karman çormanlığa devam. insan bebeğinin genleri ile oynayıp kusursuz çocuk yapan şirketi kurcalamaya gittiler. orada yaratıcılarına ulaştılar ve cosima bir anlaşma yaptı gibi. şimdi bu karının hastalığı kira ile düzelmemiş miydi? düzelmemişti de azalmış mıydı? nedir yani? hala bu konuya dönüyorlar.

.esas gen dizilimini arıyorlar. klonlar ortada dolaşıyor, diğer tarafta klondan klon üretip, çocukların genleri ile oynuyorlar. bir yanda yaptıkları acayip işler var ama hala sarah'ın peşindeler. hala bir kovalamaca sürüyor. kendi başlarına iki saniyede halledecekleri işleri sırf sarah'ın peşini bırakmamak için bir şeyler uyduruyor gibiler.

.bir de aile dramı, yok efendim öz kardeşiymiş de dna testi yaptırmış da ajanmışta şu bu. önceki bölümlerde ajan çıkıyordu habire, ona gönderme gibi ama yine de boş iş.

.şu şişko adam bir tek iyi. güldürüyor insanı. şirket araştırmasından masörlüğe oradan da salak karının iki vuruşu ile yıkılmaya geçti.

.bölüm başındaki güzellik uzmanı klon, yakalanması ve işleri karıştırması da ayrı bir saçmalıktı. yeterince klon var, bu kadını unuttuyduk. yine getirdiler, hem de öylesine.

.alison'ların peşinde polis varmış. cinayet ve uyuşturucu işindeler. toptan aile görüntüsü altında suç şebekesi resmen.

.sarah arada bir derede, ona buna bağırıyor. yanağındaki olayı yine unuttular, mk dediklerini de unuttular. o iş ne oldu? yanaktaki ne yapıyor? gen aktarımı, değişimi bir şeyler geveliyorlar sonra saçma sapan işler oluyor.

.rachel ve sevgilisi de piyasada yok. mk gidince ortalık mı boşaldı nedir? ne alakaysa artık böyle uygun görmüşler.

--- spoiler ---