17 Eylül 2016

the strain s03e04:

Gone But Not Forgotten

--- spoiler ---

.senaryoyu fazla zorladılar, sezon ortası efendiyi öldürme muhabbetinden sonra şak diye düştü dizi. tamam yine iyi hoş ama eski havası gelmeyecek gibi. tekrar tekrar çocuk meselesine gelecekler gibi. karakterler arası bir ekşime var, o da hoş hissedilmiyor.

.eph salağı kitabın çalınmasına yardım ettiğini söyledi. ocaktan kovuldu. quinlan bu işi yaptıydı ama onu tedavi ettiler. efendinin kafasını kesti diye sıkıntı çıkarmadılar mı nedir?

.sonra olay kökenlere gitti. meğer kurt çıkacakmış da onu da öldürmeleri gerekiyormuş. ülen bunu nasıl bilmezsiniz? quinlan da meseleye pek sinirlendi ama yine de çok saçma dememize engel olamadı. bu kadar hayati bir bilgi bilinmez mi? ha sen lumen'i doğru düzgün okusan ya da bunu beklesen belki bilirdin de hay allah, ne kadar şifreli olursa olsun. efendinin özü, nasıl öldürüleceği hakkında hiç mi bir şey yazmıyormuş? pek saçma geldi bana.

.ha adam ölseydi, dizi ne olacaktı? alman nı yönetecekti vampirleri, biraz bunun provasını yaptılar. adam intihar bombacısı yaptı. kendini pek anlamıyor gibilerdi ama içlerine koydukları bomba ile önemli noktalara virüs yaymaya girişti. belediye başkanı da az daha gidiyordu ama bir şey olmadı. o da pek saçma geldi bana. normal şartlar altında iki saniyede kapıyorlardı virüsü.

.gözünden solucan girdi ama sanki bir şey yokmuş gibi devam etti hayatına. girdiği an fet şak diye yaktı ama yine de yeterli açıklama olmadı. hele kontrolü iyice saçmaydı. daha önceki bölümlerde elinden bile yaralanan tipin ta midesinde, sırtında solucanlar olmuştu. olmadı yani. çok zorladılar durumu.

.dutch denen geldi, eph ile içiyorlar. fet ile konuşuyorlar. bir şey olduğu yok ha bire kafa çekiyorlar. sonra taksi ile nereye gitmeye çalıştılar bilmiyorum ama efendi geldi yine eph'e oğlun bende dedi. hay allah yine mi oğlan meselesi dedik. adam ne ara beden buldu dedik, saçma oldu bir parça ama efendiye bir şey olmayacağı belliydi.

.quinlan meselesini artırsalar iyi olacak. meksikalı da pek yan rolde kaldı. annesi saçmalığından sonra zorunlu asker oldu, belediye başkanı ile konuşması da komikti artık. ne bileyim basın özgürlüğü, şu bu şekline ilerlemeseler iyi olacak.

--- spoiler ---