23 Eylül 2016

lucifer s02e02:

Liar, Liar, Slutty Dress on Fire 

--- spoiler ---

.anasını polisiye olaya katarak dahil ettiler. anası rolünde battlestar galactica'nın six'i geldi. geçen bölüm sonunda göstermişlerdi ama tanıyamamıştık, şimdi tekrar görünce tanıdık kendilerini. kalıcı mı? yoksa tek bölümlük mü? bölüm sonunda göklere baktı. tanrı mı kötü? yoksa tanrının karısı mı kötü?

.son durum hikayesi şöyle oldu. tanrı çok sinirlenmiş ve lucifer'i öldürmek istemiş. anası da bari cehenneme sürgün et demiş. hayatını kurtarmış güya. sonraki bakışla başka bir işler olduğu belliydi. başka planları da olduğu belliydi de bu kadın nasıl kaçmış.

.tanrıya denk ise gücü nerde? hani ilk karşılaşmalar, insani davranışlara göndermeler. espiriler güzel de fantastik hikayeyi sırf geyik ve dialog üzerine kurmasalar ne tatlı olacak. 

.sadece lucifer'in takılmasına bakıyor olay. maze ile yalnız bıraktı. güya sorgulamaya devam edecekti ama anası kaçmış, hem de tv'de gördüğünü luci'sine yapmak içinmiş. peynir almış gelmiş, af diliyor kendisi.

.bu arada ölen tiplerin polisiyesi yapıldı. hukuk firmasıymış da uyuşturucu işleri varmış da... solaryumdaki sahneler de komikti aslında ama işte dişe dokunur bir tarafı yok, fazla geyiğe aldıklarında polisiyesi de çekilir oluyor. 

.sonuç olarak avukatlık firmasındaki tip öldürmüş, kıskançlık cinayeti imiş. onu pat diye yakaladılar ve olay bitti. araya da annelik meseleleri sıkıştırdılar. dedektifin kızına almadığı oyuncak ve lucifer'in anasının tavırları derken öyle geçti bitti.

.zenci meleğimizin de tüyleri dökülüyormuş. gücü azalıyor dediydik ama uyuz falan mı olmuş nedir? insanlara kötü yaptığı için mi cezalandırılıyor? terapistten özür diledi. duaları duyamıyor ve zamanı durduramıyor. geçer düzelir herhalde ama bir hayli üzüldü.

--- spoiler ---