24 Eylül 2016

Agents of S.H.I.E.L.D. s04e02:

Meet the New Boss 

--- spoiler ---

.bu sezon bir garipler. coulson direktörlükten ayrıldıydı da gereksiz bir hareket gibi. tekrar direktör olacak gibi. yenisiyle yeni tanıştık. zaten onun için özel bölüm ismi yapmışlar. adam da nainsan imiş. özel gücü varmış. zarar verilemez adam gibi bir şey herhalde. sağlam duruşlu bir tip getirmişler. kötü olmamış ama devamlı bir yönetim muhabbeti olacak gibi.

.may ve daisy için kararları kendisi verecek imiş. may son olaydan kafaları yedi ve deli gömleği giyip kaldırıldı. şu hayalet sürücü tipi ile hayaletlerin kendisi arasında bir bağlantı varmış. bir deney yapmışlar da ekip hayalet gibi bir şey olmuş. sürücüsü de cezalandırıcı olmuş. hak edeni öldürüyor.

.bu sezon komple buna mı ayırmışlar. dünyanın yok olması, hydra falan nerelerde? bu sezon dünyayı kurtarmayacak gibiler, kendi aralarında geçecek gibi görünüyor. hem iyi hem kötü. bakalım nasıl olacak?

.zaten ekip kendi içinde bölünmüş durumda. daisy'nin geleceği yok. mack pek içli konuştu. yoyo'nun ihanetini anladı. artık ne kadar ihanet dersek olaya, trip mrip derken daisy ile hayalet sürücü birlikt çalışacak, hatta sezon sonuna sevgili bile olur bunlar.

.insansı robotları şimdilik unuttular, zaten simmons kendi halinde takılıyor. olayları tekrar fitz simmons arasına getireceklerdir. kim bilir? iki tip de pek iyi aslında elleşmeseler iyi olacak ama şimdilik olanlar bunlar.

.kuantım olayı, kutunun olayı ve bu insanları delirten tiplerin kökeni neymiş? ikinci bölümde buna pek bir cevap gelmedi.

.may olayı şaşırtıcı oldu, shield'in tekrar duyurulması gündemde. o kadar olaydan sonra ne alaka diyor insan. bir de general vardı ona ne oldu? öyle karman çorman işte.

--- spoiler ---