21 Eylül 2016

lucifer s02e01:

Everything's Coming Up Lucifer

--- spoiler ---

.yeni sezonlar başlamış. all along the watchtower şarkısını söyletelim demişler. pek severim de piyanolu versiyon eksik kalmış. adamın vokali çok iyi tabii ona şüphe yok. önceki söylediği şarkı daha iyiceydi.

.annesi meselesinden devam ettiler, böyle her bölümde annesini arayıp dava çözdürürler diye üzülürken, neyse ki bölüm sonunda annesi geldi. lucifer'i öldürmeye çalışmıyormuş. yardım istemeye gelmiş. babası annesini bulmasını istiyordu. belki hikaye tümden farklıdır.

.anne ve baba. tanrı ve eşi gibi devamlı bir hikaye anlatıyorlar. varlık ile yokluk, çarpışmasından evren oluyor. sonra çocukları, sonra insanları yaratıyor ve karısı ile araları bozuluyor. önce oğlunu atıyor, sonra annesini hapsettiriyor. böyle bir din anlayışı, incil varlıkları gibi ama değil gibi de, nerden buluyorlar bunları acaba?

.yan konuda saçma sapan bir muhabbet. uyuşturucudan kurtulmaya çalışan kıza, reçeteli uyuşturucu getiren kadının intikamı gibi bir şeyler yapmışlar. neymiş efendim uyuşturucuyu bırakmış da buna alınmış. böyle salaklık mı olur? annesi meselesinden anaya bağlayalım demişler ama pek olmamış.

.zaten yan konular karın ağrısı gibi ama işte espirili eleman ile şenleniyor biraz. soygun yapan adamla oynamalar, laf sokmalar ve tabii yaşlı kadından yediği dayak iyidi. ölürken kimseye böyle öldüğümü söyleme diyerek güldürdü bizleri.

.kapıda dedektif var diye böyle oluyor iyi güzel de bu kadına inandırma meselesi de hoş olmuyor artık. bir gücünü gösteremiyor tamam eyvallah ama kanını niye test ettirmiyor. kardeşi amenadiel öğrenmesine engel olmak için olaylara dahil olmak istiyor ama onun da gücü bitiyor mudur nedir?

.kadına bir şeyler anlatıyor ama neyse ki ona da inanmıyor. öyle salak saçma bir şekil gidiyor bu mesele. herkesler biliyor bir kadın bilmiyor gibi nerdeyse. onun da gizemini kullanacaklar mı? kadının özelliğine odaklansalar daha iyi olacak, yoksa öyle komple geyik işte.

--- spoiler ---