14 Ağustos 2016

Outcast s01e07:

The Damage Done

--- spoiler ---

.ağır ağır işlemeye devam ediyorlar. peder beyler kafaları sıyırdı. geçen bölümden şeytan abimizin kestiği göğsünü açtı gösterdi insanlara, ahanda bu adam yaptı dedi. çocuk gibi desen değil, kafayı yemiş desen tam değil. kimselerin inanmaması da garipti tabii. bir de heykeli de boyamışlar. bunu da kızıl saçlı çocuk yapmıştır herhalde. normal hali şeytan gibi bir çocuk. anasıyla çok ağır konuşuyordu.

.maden kazası olmuş herhalde. kasabada ne olduysa şeytanın işiymiş ama şerifin arkadaşı şeytan değil imiş. yine şaşırtmacalardan gidiyorlar böyle. adam karavanda ne yaptıysa bunun şeytanla ne ilgisi varsa artık, öyle meseleyi uzatıyorlar.

.esas olay kyle tipinin karısının veda sevişmesi vermesi şeklinde tasarlamışlar. çocuğu bıraktı kaçtı. kız çocuğu karanlığı görmüş, annesini o yüzden sevmiyormuş. devamlı aksi davranmalar sonucunda annesinin de canına tak etti ve çocuğu bıraktı kaçtı.

.pederin aklındaki neydi? sidney abimizin ortalıklarda dolaşmasının sebebi nedir? kasabada kaç insan var böyle? mum verirken bile şeytan kadınla karşılaştı. ha bu elemanın böyle olduğunu bilmiyor mu? niye elini değdiriyor? 

.şeytan ve fantastik muhabbetleri yedi bölümdür havalarda yüzüyor. buna rağmen şerif olsun, başka insanlar olsun şeytan çıkarmaya inanıyor. pederi destekliyor, hatta bu özel güçlü kyle'ı arkadaşını kontrol etsin diye kullanıyor, olay mahaline götürüyor. bunlar da pek garip.

.şeytanla alakalı olmayan başka dram da tecavüzcü tipin attığı kazık idi. adam koskoca polis arabasındaki kamerayı düşünmeden adamı dövüyor sonra başına bela oluyor. karısına şantaj yapıyor, o da para götürüyor. sanki başka şeyler isteyecek gibi hissettirip sahneyi bitiriyorlar. kadın bir miktar mutlu anma törenine dönüyor ama şerifin eline adamı dövdüğü görüntüler geçiyor ve dava açılıyor. baktığın zaman dramınıza koyayım, ne saçma diyor insan ama bu kadar şeytan içinde insan şeytanlarının hikayesini mi anlatalım demişler? yoksa bu tecavüzcü tip hep şeytan mıydı? artık nereye bağlayacaklar ise...

--- spoiler ---