23 Temmuz 2016

Wayward Pines s02e08:

Pass Judgment 

--- spoiler ---

.sıçıp sıvıyorlar, bu dişi abby'nin amacı neydi şimdi? içeriye bakmak mı? intikam ise neyin intikamını aldı? kasabada döndü dolandı sonra  çıktı gitti. mimar ile karşı karşıya geldi, çocuğunu hatırladı da merhamet mi etti?

.iletişim sağlayamıyor, ağzı normal. erkekleri kontrol ediyor. zekası keskin ama ne yaptığını ben anlayamadım. bizden zeki herhalde. sonra elinden vuruldu, ölüyor gibi gözlerini kapattılar ama el yarasından ölecekse, öyle abby olmaz olsun.

.kasabadaki işler karışsın diye özel yapmışlar. doktor liderlik yeteneklerini sergiliyor, insanları ikna ediyor. sadece bunun muhabbeti vardı. mal jason kendi derdinde. adem ile havva oluruz diye bir oda yaptırmış ama kadın kısır kalmış, abby saldırısından sonra hamileliği devam ettiremezmiş. bir çaresini buluruz diyor da neyin çaresi arkadaş?

.zaten iki bin yıl geçmiş hala eski usul takılıyorlar, bunca zamanın gelişmişliğini alacak bir sistem getirmemişler, insan en azından bir kayıt altına alır, bilgileri saklar, bir şeyler yapar. bilgisayar ancak gözetlemeye yarıyor. video izlemeye yarıyor. o kadar düşün düşün bu kadarını yap insanı üzüyor.

.iki bin yıl sonraya daha güzel bir hayal aktarılabilirdi. şimdi adam hasler salağı abby'lerin mekana gitti ama neden? bunu da pek anlayamadık. dişi lideri takip etti, o da ona zarar vermelerini engelledi. bir şeyler mi planlıyor? yoksa insanlardan mı ümidini kesti? oralar anlaşılmadı.

.halkın silahlandırılması ve birbirlerini vurmaları da aşırı mallıktı. xander salağı bu işin başında, mimar kadınla çocu bile yapmışlar. doktor arada parazit yapıyor sadece.

.bölümün tek iyi yanı karın ağrısı sarışın öğretmenin sonunda ölmesiydi. esas karakterlerden kimse kalmadı herhalde. hepsini güzelce öldürdüler, bu da pek moda olduğundan yapıyor gibiler ama işte yerine gelenler eskileri aratıyor, dizi bir yere gitmiyor. bakalım ne düşünüyorlar? nereye gidecek böyle. 

.yiyecekleri kalmamıştı, hala kurşsun sıkıyorlar. bu kadar kurşunu nasıl getirmiş? savaş yaralanmalarına ilaç getirmemiş ama kurşun getirmiş. vay david abi vay, sen nasıl bir insanmışsın?

--- spoiler ---