23 Temmuz 2016

Stranger Things s01e06:

Chapter Six: The Monster 

--- spoiler ---

.yine ergen hikayelerine gömdüler. biri gider kız için kavgaya tutuşur. diğer veletler kendi aralarında anlaşamayıp ayrı ayrı hareket eder. sonra veletler kendi aralarında dövüşür. ne bileyim bu kadar egzantrik hikaye var, ergene boğmasalar keşke.

.hikaye egzantrik dedik de sanki o da bir miktar klişe mi çıkacak? şerif'in olayı araştırması üzerinde bile durmuyorlar doğru düzgün. kısa saçlı kızın aradığı çocuk olduğunu fark etti. onun hikayesini doğrulamak için de gazetelerden bulduğu kadına gitti. meğer kadın çocuğunu 6 aylıkken düşürmüş. lsd falan verip deneyler yapıyorlarmış. çocuk da telekinetik falan çıkmış. hikayenin altındaki olay buymuş. ne bileyim hoş ama çok yapıldıydı sanki bu.

.yetmiyor üstüne geçidi de küçük kız açmış. onun açtığı da belliydi aslında ama mevzu ilk temasmış. ruslardan istihbarat diye yola çıkıp paralel evrene falan gitmişler. bu da bir miktar standart sayılır. ha toptan tüm hikayelerle birlikte egzantrik ama will falan ne alaka? özel güçleri yok da sadece avlanmış mı çocuk?

.onu bir yere bağlasalar iyidi. hele hele bir tarafı falan da kanamamıştı. eli kanayan kızı alıp götürmesini öyle açıkladılar ama daha iyi bir şeyler bekliyordum.

.kızı araştırmak için ergen arızalı veletler ava çıkmıştı. ailelerinin haberleri yok, altlarında araba ormanlarda silahla takılıyorlar. kız ağacın içinden geçmişti, geri çıkabildi. mevzuyu bir miktar kendi çaplarında çözdüler.

.sonra vay efendim odasına aldı, ev ev değil yol geçen hanı. sonra diğer çocuk bunu odasında gördü. sırtını sıvazlıyor. hay allahım sana geliyorum derken sabahına techizat toparlayıp yaratık avına çıkacak iken kızın hakkında yazılan yazılar yüzünden kavgaya tutuştular.

.şerif ve oğlanın annesi de diğer kadınla konuşmaya çalışıyordu. çocuğun tutuklandığını görünce döndüler geri, herhalde burada sonunda iki hikayeyi birleştirecekler. hele arabasındaki aletler falan ortaya çıkarsa yaratık olayı ortaya çıkabilir. belki şerif bulduklarını oğlana anlatır oradan topluca yaratık avına çıkarlar, o vakit ilginç olabilir.

.esas olay el için ekiplerin yola çıkmasıydı. veletlerle birlikte olduğunu anlamışlardı. tekrar bir araya gelince kızı paketlemek için yola çıktılar. barışmayan zenci koşup haber edebilecek mi? bisikletle arabalardan hızlı olamaz herhalde ama belki telsiz neyin vardır. bakalım neler olacak?

.o kadar olay içinde ergenlerin birbiri ile kapışması üzerinden özel güçler komik oluyor. neymiş çocuğu işetmiş de o, onu uçurumdan atlatacakmış. arkadaşı için uçurumdan atladı, o fenaydı ama neyse ki el kurtardı.

--- spoiler ---