22 Temmuz 2016

Wayward Pines s02e07:

Time Will Tell

--- spoiler ---

.bir miktar geliştirdiler. bu zeki dişi abby içerden darbe yapmaya niyet etmiş gibi. sonunda sarışın kadın öldü. umarım ölmüştür. ayak bileklerini kesip kendi kanını sonradan fark etmesi iyidi. onu o halde bulup kurtarırlarsa  vay halimize. kadın kaçıncı saldırıdan kurtulacak?

.dişi abby doktora gidip liderliği ele geçirecek diye düşünmeye başladım. mal insanoğlu yine gelmiş toprak hesabına canlı öldürmüş. şimdi bu aptal bilim insanı başta dünyayı mahvettik, ekosistemi mahvettik demiyor muydu? iki bin yıl geçmiş yeni bir ekosistem oluşmuş, sen gökten zembille inip yine ortalığı karıştırıyorsun. eleştirdiği insanlık gibi yapmamış mı?

.cj'in iki bin yıl nöbetini izledik, kaç yıl uyanık kaldığını bilmiyoruz. yirmi yılda bir kalkıp ortalığın tozunu falan almış. yahu iki bin yıl yetecek enerji mi varmış? nasıl ormanın ortasında dahi olsa biri o kapıyı kırmamış? nedir yani?

.dünyanın halini bir miktar gösterelim demişler, abby öncesi yaratıkları da göstermişler ama pek olmamış. prodüksiyondan kaçınmışlar. iki bin otuzlarda işler karışmış, iki bin beşyüzlerde de insanlar değişmeye başlamış. neye göre öngörmüş? nasıl yapmış? adamlar hakkaten dönüşümden öncesi insanlık diye getirmiş ama arada kabaca beş yüz yıl var, uyandırılan insanların da değişimden nasibini almış olması gerekir. dna değişimi öyle pat diye geçmez.

.zeki dişi ile iletişim çabası iyidi. doktor bu aşamada hata etti, kapı numarasını verdi. o kadar zeki olduğunu düşünmüş müdür? o kadar zeki olabilir mi? sorun çözme yeteneği daha iyi demişti ama şimdi jason salağı erkekleri öldürdü. onun intikamını da almaya gidiyor olabilir. 

.jason'un yavuklusu iletişim metodunu deneyelim dedi. cj'ye hata mı ettik dediler. adam kara kutu resmen, her şeyleri görmüş geçirmiş. onu bari öldürmeseler. hem erken uyanmışlar, hem ortalığı katmış karıştırmışlar. imkan varsa niye daha ileri tarihe gitmemişler? garip yani işte sanki tek toprak var, yan tarafa yapaydın. yaratıklar sana saldırmamış da, mal oğlu mal bu bilim insanı. iki bin yıl insan uyutuyor ama toplum modeli meselesinde sıçıp sıvıyor. şaka gibi.

--- spoiler ---