22 Temmuz 2016

Stranger Things s01e05:

Chapter Five: The Flea and the Acrobat 

--- spoiler ---

.adamlar güzel hava kazandırdılar ama bunu sürdürmek için hikayeleri ayrı ayrı sürdürüyorlar. şerif ile will'in annesinin hikayesi sonunda birleşti ama uzun sürdü. insan pat diye anasını aramaz mıydı? morg'da çocuğun cesedini kesiyorsun ve plastik çıkıyor. ilk annesinin helak olması akla gelir ve arar.

.adam onun yerine koştu tesise baskın yaptı. neden adamı hayatta bıraktılar? şerif öldürmek için büyük mü kaçıyor? aldıkları gibi evine geri koydular. evinin dinlendiğini fark etti, sonra kadına gitti. tek tek lambaları söktü ve oğlunun cesedinin sahte olduğunu söyledi.

.bu arada cenaze oldu, kimse cesedi ellemeyi düşünmedi. öyle bir tören, duvardaki son kurtulma sancısından sonra annesi çökmüştü, babası gelmiş ama para için gelmiş. kardeşi desen kendi kafasına göre hareket ediyor.

.adamlar canavarın fotoğrafını çekti ama şerife gitmediler, şu vakitten sonra fotoğrafı da çok etkilemez ama annesi daha kafayı yemesin diye annesine söylememiş. kendi başların kız ile birlikte ormana daldılar. birinde sopa diğerinde silah var. ağır yaralı ceylan gördüler, tam acısına son vereceklerdi ki pat hayvanı çekti yaratık. bir ağacın içinden boyut değiştirmiş. kız arkasından gitti ve içerde kaldı. muhtemelen yaratık boyut değiştirebiliyor, kapı açıyor. arkasından takip edip, girmek gerekiyor.

.boyut meselesini de bilim insanları yapmış. küçük kız üzerindeki deneylerin sonucunda olmuş. su tankının içine koyup ruslara uzak mesafeli dinleme yaptırıyorlarmış. mekan üstü bir proje, siyah oda ve su içindeyken yaratığın sesi duyulmaya başlamış, sonra da dünyaya gelmiş diye düşünüyoruz. muhtemelen ortalığı kaplamış acayip canlıların olduğu bölüm de su tankının olduğu bölümdür.

.veletler kendi başlarına ilerliyor, olayları veletler çözerse çok acayip olacak. velet izlemeye bile alıştırdılar. pusulaların doğruyu göstermediğini dişsiz velet fark etti. kuzeyi takip etmeliyiz dediler ama el korktu pusulaları oynadı. zenci olan yine arıza çıkardı, kavgaya tutuştular. el müdahale etti. zenci bayıldı ve olaylardan etkilenen el kaçtı.

.bu arada bilim insanları radyo deneyi sırasındaki sesleri almış. kızın çocuklarla olduğunu biliyorlar, paketlemeleri an meselesidir. nedense şu şerifin ölen kızının bu işler ile bağlantısı var gibi geliyor ama değildir herhalde. zaman aralığı olarak bir ipucu vermediler. bu kızın babası şerif olsa herhalde arardı? salak sarımtrak saçlı bilim insanına papa deyip durmazdı herhalde?

--- spoiler ---