21 Temmuz 2016

Wayward Pines s02e06:

City Upon a Hill 

--- spoiler ---

.sıçtılar sıvamaya devam ediyorlar. toprağa ne olduğunu kimse bilmiyor herhalde. dışarıya ekin ekip hayatta kalmaya çalışıyorlar. abby'ler şimdi problem çözme, taktik uygulama, saldırma, ateşi kullanma gibi becerilere sahipler. bunların hepsini yeni görüyorlar ya insan şaşırıyor.

.mal pilcher geldiği vakit civardaki abby'leri vurmuşlar. çoğunluğu dişiymiş herhalde. onun intikamını almaya çalışıyor gibiler, şimdi böyle bir malca hikaye olabilir mi? ülen sen geçmişten geliyorsun, geleceğe bakıp yaratık temizleyebilir misin? ne kötü bir adammışsın?

.şimdi bu mal adamın izinde mal bir oğlanın yönettiği toplum, gittiler ekinleri kurtarmak için 35 kişi öldüler, sonra da konuşma yapıyorlar. ne yapacakları belli değil. yaralıları kurtarmak için ilaçları bitirdiler, esas karakterler falan da öldü. ethan'ın karısı öldü. adam hasler denen salak pişman oldu.

.adam bir de dişi mi var burada diyor. elinde işareti olan. sen içeri geldiğin zaman edindiğin bilgiyi paylaşsana, ha pek umursamıyor iyi güzel de yine de saçma. bunu tutup niye sorgulamıyorlar? nerden tutsan elinde kalıyor dizi.

.doktor abimiz karısının olayı ve işini yapma arasında gidip geliyor. yaralıları elinden geldiğince iyi baktı. sonra yaratık incelemesi yaptı. problem çözme aygıtı insanlardan iki kat gelişmişmiş. maymunların üçte bir kadarmış, bu abby'ler bizden zekiymiş. en azından dişileri öyle görünüyor.

.içerdeki dişi liderleri olmalı? onu kurtarmaya geliyor gibiler, bir anlaşma ve iletişim metodu bulacak gibiler, işler bu noktaya gidiyor gibi ama hem abby'leri bunca zaman açıklamamış olmaları, hem bu kadar konu hakkında bilgisiz olmaları insanı sinir ediyor.

.zaten içlerinde saçma sapan kurallar, el kadar çocukları doğurtuyorlar. liderleri olan tip ile kızın daha çocukları yok, çocuk muhabbeti ediyorlar. iki kocalı mimar hatun ortalarda takılıyor, xander yavşak yavşak gülüyor. işi bilen zenci abimiz de bir şey yapamıyor. öyle duruyor işte.

--- spoiler ---