19 Temmuz 2016

Wayward Pines s02e04:

Exit Strategy

--- spoiler ---

.yine salak salak işler, şimdi wayward pines içine abby girmiş ve çiftleşme programındaki bir tipe görünüyor. ne alaka yani? yeni nesillerini abby'e falan mı çevirmeye çalışıyorlar yoksa? bu abby'ler sandıkları kadar aptal değillermiş de şimdi mi fark etmişler? nasıl gözlem yapamamışlar?

.xander denen tipi abby öldürmemiş. kuyunun dibine atmış, sonra kuyudan çıkarken pat karşısında geldi, boğuştular ve abby'i öldürdü. ne alaka şimdi? madem öldürmeyeeckti, neden tekrar öldürmeye kalktı. hem bu adam nasıl abby'i öldürebildi?

.yeri gelince çok güçlüler, yeri gelince adamın teki boğuyor. yetmiyor adam hasler midir nedir? fbi başı olan tip vakti zamanında keşif için yollanmış, dünyaları dolaşıyormuş ama hiçbir şey bulamamış. tekrar wayward pines'a dönmüş, birine bir şey söyleyeceğim dedi. ethan'ı sordu ve tekrar dışarı çıktı.

.o da ben'i bulmak için idi. ölüsünü buldular, anasını ağlattılar ve bu ben saçmalığı da burada kapandı. neyse ki o salak isyan sürecinin dizisini yapmamışlar, ben'i o kadar çekemezdik, salak saçma bir tipti.

.tabii işin ilginci uzun bir süre esas karakter gibi gösterip, hepsini öldürmeleri idi. tabii güzelce yapamıyorlar bunu ve yerlerine kimse gelmiyor. doktor falan yeterli değil, adamın lafları iyi güzel ama bir şey yapamıyor. karısı da bir şeyler biliyor gibi ama o da yerinde duruyor. yeni ergen olmuş çocukları üretime sokmuşlar, mevzumuz bu. çiftleştiriyorlarmış üstelik. çocuk çiftleştiriyorlar, bebek sahibi yapıyorlar ve bu da görevleri oluyor.

.len olum salak mısınız? neden üremeye çalışıyorsunuz bu kadar? bir kere yeterli yiyecek sıkıntısı var, hadi onlar halledilir diye ürüyorsunuz desek, e yetişkinler üresin? çocuklar neden? oradaki nesil daha bağlı olacak diye böyle yapıyorlar güya ama o da saçma, madem öyle bebek dondursaydın? hadi bebek dondurmayı geç, sprem ile yumurta ile dölle işte. çocuklara da kendin bak büyüt, nedir yani bu salaklık böyle?

.işte gariplik olsun, olay olsun dizi olsun. biz de kafayı yoralım istemişler ama çok çakma olmuş. abby'lerin yeni durumu bir miktar ilgi çekici ama çok değil, zaten ne deseler saçma olacak. bunca zaman nasıl gözlem yapamazlar? o kadar abby nereye gitti? neyse ki dışarda adamları var, bir miktar hareket olabilir.

--- spoiler ---