19 Temmuz 2016

Stranger Things s01e03:

Chapter Three: Holly, Jolly

--- spoiler ---

.konular biraz ilgi çekici hale geldi. velet ölmüş ama bedenen ölmüş ruhu bir yerlerde mi? yoksa enerji mi? yoksa boyut mu değiştirmiş? annesi ışıklar vasıtası ile oğlu ile konuşmaya başladı. delirdiğini düşünecekler ama duvardan yaratık da geldi, biri daha görse iyi olacak. daha minik veledin teki gördü, hikayeyi o kadar minik veletleştirmezler herhalde?

.esas olay mkultra diye bir şey imiş. ilk defa duyuyorum. insan çocukları üzerinde deney yapan çılgın bilim insanı meselesi imiş. diğer yaratıklar nerden icap etmiş? onları da anlatırlar. gözlem gücü kuvvetli ağır şerifimiz olaylara böyle yürüdü.

.seksenlerin gazete küpürlerinden dava falan çözdüler, bilgisayar internet neyin yok gibi. dönemi iyi hissettiriyorlar. müzikleri falan cuk oturuyor, garip hissettiriyor. bir ara tüm müziklerine bakılabilir sanki, şimdilik çok dikkatimi çeken olmadı ama hepsi iyi.

.neyse müzik değil de hikayeye dair güzel gelişmeler olacak gibi diyorduk, veletler arkadaşlarını ararken polislerin acilen gittiği bölgeye gittiler. yanlarında süper güçlü kız da vardı. ölüsünü görüp hüzünlere gark oldular, kız bir şeyler söylemeye çalıştı ama kıt kelimeleri ile sadece ismini söyleyebildi.

.ölmüş olmaması lazım, zaten kaçırılan diğer şişko gözlüklü inek kızın olayı da karışıktı. zamanda ileri gidiyor gibi geldi bana. aynı havuzun sonraki zamanına gibi ama belki sadece boyut değiştiriyorlardır. kızın cesedi ortaya çıkmadı ama bakalım nasıl açıklayacaklar, garip bir şeyler olduğu kesin.

.öyle korkutma değil ağır gizemli ilerleyen bir hikaye aslında, duvarlarda eller ya da ışıkları takip eden minik velet insanı o kadar germiyor.

.ergen muhabbeti hala tam gaz, muhtemelen o yırtılan fotoğraflarda yaratıkların kanıtları olacak. kardeşi kaçırılan diğer büyük ergen, kızın sevişme anını da fotoğraflayayım demiş. kamerasını falan kırdılar. uzaktan bakınca gereksiz hikaye ama bir yere bağlayacaklar hissi gelmeye başladı, bakalım nereye gidiyor dizi?

--- spoiler ---