20 Temmuz 2016

Wayward Pines s02e05:

Sound the Alarm 

--- spoiler ---

.bu abby'ler bunca zaman başındaki dişi olmadan takılmış, ondan dolayı zekasızlarmış. nasıl bir mutasyonsa artık, arılar ve karıncalar gibi dişilerin lider olduğu bir model öngörülmüş olabilir. bir anda hepsi zeki oldu, ateş kullanıp ekinlerini yakıyorlar. 

.eh bir parça açıklama olabilir ama bunca zaman bu civarda hiç mi dişi yokmuş? belki 15 sene geçmiş hala bunlar abby'ler hakkında bir şey bilmiyor. adam hasler denen tip bunları niye bilmiyor?

.onun olayı da karı meselesiymiş. ethan'ın karısına gözü dikmiş, o yüzden ethan'ı yollamış. adamı ilk başlarda kasabanın kurtarıcısı olarak görmüşlerdi. kasabayı kurtarır diye getirmişlerdi, öyle anlatıyorlardı. yine insanları kurtarmak için kendini feda etti ama kimsenin ölmediği, güvenliğin yok olmadığı ve insanların özgürleştiği bir sonucu da beceremedi, öldü gitti.

.ben öldükten sonra da ilk sezonun hikayesi boşa düşmüş oldu. şimdi anasıyla hasler arasında bir geyiğin peşindeler ama çok gereksiz. zaten kasabada işler iyice saçma şekilde ilerliyor.

.en ilgi çekici tabii dişi abby meselesi, onu doktor abimiz de inceleyecek. o vakit bir şeyler olabilecek gibi geliyor ama bakalım ne ara yapacaklar bunu? kendi kendine teslim olmuş gibiydi.

.adamlar kendi aralarında üreme meselesiyle uğraşıyorlar. bir de özgürlük ve eşcinsellik meselesi geldi. öpüşme ile başlayan süreç diyor. üreme odasına gidiyor ama başlayamıyor bile. doktora gidiyor, eşcinsel misin yavrum diyor. sanki odalar falan çok normalmiş gibi. tabii şimdi yatakta yatıyorsun ve öpüşemiyorsun. hem de istediğin halde, var bir yamukluk. nereye vardıracaklar? dünyanın sonunda eşcinselleri öldürecekler mi? buna geldik.

.iki saat mimar kadının olayların başında olduğunu anlattılar. zaten belliydi. kadın bir de xander ile evlermiş. doktor geldi bunu ona söylüyor, adam yumruğu falan attı. cerahhi ellerini yumruğa harcadı.

.küçük veletlerin özgürlük konuşması da komikti, şimdi bunlar mı özgürlük mücadelesi yapacaklar? hem özgürlük de neymiş? sonradan öğrenilmiş bir kavram mı? onu da sorgulasınlar bir zahmet. madem toplum oluşturdunuz bunu yapın.

.gemiş konuşmalar içersinde mutasyonu hızlandırma gibi bir mana da algıladım. dünyanın kötü gidişatını körüklemiş, çılgın bir bilim insanı muhabbeti dönüyor olabilir.

--- spoiler ---