19 Temmuz 2016

Stranger Things s01e02:

Chapter Two: The Weirdo on Maple Street 

--- spoiler ---

.hala iyimser çekimserlik havaları hakim, bir olay olacak elli tane olay oluyor. içlerinden bir sürü dram, mesela şu ergenlerin çiftleşmesi ve parti muhabbetini niye gösteriyorlar diyorduk, pat gözlüklü kızı alıverdiler. şimdi bu alınan insanlar itilmiş insanlar mı? tam olarak ne oluyor?

.will bir çeşit enerjiye falan mı dönüştü? seçilen insanlar mı bunlar? deney nedir? peşindeki adamlar kimdir? daha gram açıklama olmadı, ucundan açıklamaya başlamaları lazım ki bölümler bir miktar hareketli geçsin.

.şimdi standart korku, gerilim havaları yükleyip üstüne gizem katarak devam ettirmeye çalışıyorlar ama pek de heyecanlı izlediğimi söyleyemeyeceğim. artık olduğu kadar gidiyor, olmadığı da kader oluyor.

.kayıp bir oğlan vakası, bunu arayan kızı ölmüş şerif. intihar edildiği sanılan sakallı eleman ve kayıp çocuğunu bununla bağlamak. araya araya küçük kızın geçtiği tesisi bulmak ve önünde durmak, bir yerlere gidiyor ama nereye gittiği belli değil.

.kaybolan çocuğun bölgesinde beyaz kıyafetli adamların arama yapması ve gelişen organizmalar bulmaları. nedir yani? az biraz açıklamayı çok görmeseler iyidi. ha dilenecek de değiliz, garip şeyler demişler. dizinin isminde gizem var zaten. bakalım artık.

.veletlerin halleri fena değil. dişsiz eleman en komiği galiba ama bir miktar kasarak oynuyor. kızcağız evde dolaşırken masaya vurup günü kurtardı. onu niye oturtamamışlar bir yere? 

.zaten evdeki yetişkinlerin haberi olmadan nasıl çocuk besliyorlar? yemiyorlar da toplayıp veriyor hergeleler, aferin onlara ama insan evinde çocuk olduğunu fark etmez mi lan? kızın özel güçleri olduğunu görünce ses etmediler. zenci velet, annene söyeleyeceğim diyerek kapıdan çıkacaktı ama özel güçlerini kullandı, burnu hafif kanadı.

.doğru düzgün konuşamıyor, temel kelimeleri bilmiyor. will'in başına ne geldiğini biliyor gibi. saklanıyor diyor iyi güzel de nedir yani? will'i kaçıran tipler belki koruma amacıyla yapmış olabilir. kaçıranlar iyi yaratıklar da şu beyazlı abiler olabilir. böyle bir şaşırtmaca olabilir gibi.

--- spoiler ---