18 Temmuz 2016

Wayward Pines s02e03:

Once Upon a Time in Wayward Pines

--- spoiler ---

.daha ne kadar saçmalayacaklar insan merak ediyor. abby'ler çekmiş gitmiş. ben'e ne olduğu belli değil. bu kadar zaman kafalarını kullanmayan yaratıklar şimdi çocuğu öldürmedilerse yok artık derim. zaten vücutlarını siper ederek elektrikli çitleri aşmaya kalkmışlardı. ne değişti de böyle oldu? gram açıklama yapmadılar. sonra ne değişti de gittiler? göç mevsimi değil bir şey değil. yine açıklama yok.

.bunun yerine genişlemeliyiz diyor, dışarıya işler yapmalıyız diyor. aslında zor iş sayılmaz. elinde varsa elektrikli tel, çevir işte. hem bu abby'lere virüs bulaştırmayı denemişler mi? insana bulaşmayan ama onları helak edecek bir hastalık yapsalarmış? öyle takılıyorlar gibi salak salak.

.pam teyzemizi de öldürdüler, yok yere kendini öldürdü. çiçek hastalığının virüsünü getirmişler, aldı kendine enjekte etti. şimdi artık bu insanların hayatta kalmaması gerektiğine karar vermiş. len sen kardeşini bu yüzden öldürmemiş miydin? ümidini kaybeden kaybedene, gereksiz gereksiz işler.

.derken salak jason oğlanını dudağından öptü, sanki ona virüs bulaştırmış gibi ama kuluçka dönemindeymiş, bir işe yaramadı. bok yoluna öldü yani. bu da pek saçma oldu. insan doğru düzgün bir plan yapar, doğru düzgün bir hastalık yayar.

.bölümün kendisi zaten jason'un hikayesi gibiydi. pam benimsin dedi, gerçek annesi mi? yoksa çocuğu sadece dondurarak mı geleceğe getirmişler, pek açıklamadılar ama tüm bu hengamenin arasında bilim insanlarının büyüttüğü bir veletmiş. sen ilksin, sen özelsin diye büyütmüşler, bildiğin mal katilin teki olmuş çıkmış. bu da mesaj gibi, biraz tersten ama...

.doktor hikayesi de salak salak ilerliyor. alındığı zaman doktor için alınmamış, karısı için alınmış gibi bir izlenim yarattılar. onun da hikayesi hiç ilgi çekici gelmedi. zaten dizide yetişkin tip kalmadı, hepsi ölüyor. salak salak ölüyor hem de...

--- spoiler ---