6 Temmuz 2016

Wayward Pines s01e02:

Do Not Discuss Your Life Before

--- spoiler ---

.yav olayları iyi açıklayamazlar gibi gelmeye başladı şimdiden... bir kere tüm kasabayı kamera ve mikrofon ile kapladılarsa bunlar nasıl aralarında konuşuyor? tamam sonunda planı öğrenmişlerdi, kaçmaya bile doğru düzgün teşebbüs edemediler ama plan aşamasında yakalasana madem?

.onun yerine adam gidiyor kadına, kameraların mikrofonların olduğunu bile bile soruyor. gizli şekilde cevap verdirtmeyi bile düşünmüyor. paralar sahte falan diyor, elalemin akıllısı sen misin?

.hem zamanı bükebilen tipler gibi görünüyor? nasıl bir teknoloji? nasıl bir durum var anlaşılmıyor ama ta bill clinton döneminden kalma kadın, beş gün önce gelmiş adam aynı zamanı paylaşıyor. bunu nasıl açıklayacaklar?

.ha bu kadar süper teknolojileri varsa niye insanlar kaçmaya çalışıyor? neden kafalarını düzeltemiyorlar? neden kaçma teşebbüslerinin önüne geçemiyorlar? bunun yerine şerife boğaz kestirtiyorlar.

.şimdi boğaz kesmeyi herkes aynı şevk ile izleyemedi. bağzıları iyi bağzıları kötü? hepsi korkudan itaat ediyor? peki içerdeki adamları kim? ne yapıyorlar? hepsi deneyse niye hepsi koştu aramaya? 

.kovalamaca sırasında birini de bıçakladı, kaçma olayında parmağı olduğu da biliniyor. şimdi bu adam elini kolunu sallayarak kasabada nasıl dolanacak? az biraz cevaplar gelse ve yeni gizemler bundan türese iyi olacak.

.bir de karısının meselesi var, eski sevgilisiymiş falanmış filanmış diye tutuyor adamı bulmaya gidiyor, benzer bir yerlere geldiğinde tabelayı gösteriyorlar. bölümün ortalarında karısı ve çocuğunu da gördüydü, muhtemelen onları da paketlediler ya göreceğiz bakalım.

--- spoiler ---