5 Temmuz 2016

dark matter s02e01:

Welcome to Your New Home 

--- spoiler ---

.eh yeni sezon geçen sezondan iyi başladı. son bölüm şaşırtmışlar hepsini paketlemişlerdi. şimdi raza mürettebatı tekrar gemilerini alacak mı? hapishaneden kurtulacak mı muhabbetine geçtiler, iki güne kurtulurlar ve gemileri ile yeni maceralara atılırlar.

.görüntüler falan da daha iyiceydi. hele bir numaralı arkadaşın ölümüne pek sevindik ama muhtemelen ölmedi. esas adamını böyle pat diye öldürecek kapasitede değiller, bir numara bulacaklar, başka klon falan bulacaklar. bir şeyler olacak yine diziye dönecektir diyorum. şimdi bellisi yok.

.altı numara bunları sattıydı. mevzu kendisinin bir ajan olduğunu öğrenmesi imiş. kanun adamıymış, raza'ya görev icabı gelmiş. terörist başı ile kapıştığı vakit yeni bilgileri almış ama en son şifreli bilgiler ile yine o patlamayı güvenlik güçlerinin engellemediği, insanları kontrol altında tutmak için izin verdiği meselesine geldi. bu durumda elde var sıfır, dön dolaş yine aynı mevzu. yine buna sinirlenip, hapse tıktığı arkadaşlarını kurtarmaya çalışabilir ki bu kötü olur.

.güzel olan hapishanedeki yeni tipler ile bir kaçış macerası olabilir. daha önce kimsenin kaçmadığı, ay yüzeyinde bir hapishane. baktığın zaman komple maket, şaka gibi maket ama önceki gezegen görüntülerine göre daha iyiceydi.

.iki, üç ve dört hapishanede kendi maceralarını yaşadılar. iki bir kadınla kapıştı. üçü kurtarmak için yaptı ama tekli hücrede simülasyon içinde arkadaş falan oldu. üç daha iyi yemek için kendine zarar vermeyi öğrendi güya ama bunu tavsiye eden adamı akıl hastanesine yolladıklarını öğrenince ütü işine geri döndü. dört de güvenlik protokolünü test etmiş. milleti bayıltmak için ses kullanıyorlarmış.

.hapishanede mahkumlar ile anlaşma yapılmış, baştaki tip yine bilim kurgunun aranan adamı herhalde, kaç tane dizide gördüm ben unuttum. rahat durun, imtiyazlarımızı heba etmeyin, size de pay veririz falan diyordu. tabii bunlar rahat durmaz haberi yok.

.beş numaralı veledin başına ne gelecek anlamadım? gezegene yollayacaklardı, araya başka bir dedektif falan girdi. başka bir araştırma falan mı yapacaklar nedir?

.android'in bilgilerini elleşmeye çalıştılar, kendini korumaya çalıştı. gemiye el konunca kendisi de bu hale gelmiş, şimdilik direniyor. hepsini bir kurtarırlar ve ekip tekrar başa döner gibi duruyor. bakalım nasıl döndürecekleri önemli.

--- spoiler ---