25 Temmuz 2016

Stranger Things s01e08:

Chapter Eight: The Upside Down

--- spoiler ---

.güzel bitirdiler ama sorular cevapsız kaldı. deney yapan beyaz saçlı da öldü gibi göründü. şerifi araba ile götürdüler de ne yaptılar? sonra waffle bırakıyordu. kıza mı bırakıyordu? küçük kız ne oldu? will hasta mı? bunların hepsini sonraki sezona bırakmış oldular. tabii bakalım ne zaman gelecek?

.bütün sezon will'i kurtarmaya çalıştılar, sonunda buldular ama ölüydü çocuk. son anda şerifin kalp mesajı ile kurtardı. zor oldu, güzel oldu. son anda oldu. hepsi iyidi ama belki toplam hikayede kaç yaratık var. bir gerçek dünyadan bir alternatifinden eş zamanlı dalma gibi bir şeyler olsaydı daha iyi olurdu.

.allahın ergenleri canavar ile kapıştı. kızın sevgilisi de geldi yardım etti. onunla da devam etmiş. en azından ergen aşk üçgeni yapmaktansa böyle bir şey yaptılar. kırılan fotoğraf makinasını bile vermiş. maşallah yani daha ne diyelim?

.olayların gelişimi güzeldi, şerif yakalandıktan sonra el için anlaşma yaptı. küçük kızı satıp will'i almış oldu. bu aslında kötüydü ama hiç bahsini etmediler. sonra şerifin hayatında neler oldu orası da belirsiz işte.

.yaratığın bunca hengema içinde hala kanı takip etmesi de biraz fazlaydı. el'i almaya gelen ekip öldürülünce kana geldiler. bu da nasıl oldu? tam da o sıra kızı paketliyorlardı. beyaz saçlı tip orada öldü. el de yaratığı öldürmek için kendini yok etti.

.hep birlikte ortadan yok oldular. parçalara ayrıldılar ama ne olduğu belirsiz kaldı. hem kızın ölüp ölmediği de belli değil. işte bir parça will hikayesini bir yere taşıyıp geri kalanı gizemli bırakmış oldular.

.kapıyı açan küçük kız ise daha büyük güce sahip olmalıydı. deneyi bunlar yaptıysa sonuçlarını nasıl kontrol altına alamadılar? yaratığın kökeni hakkında açıklama da bekledik ama malesef gelmedi.

.veletlerin hikayesi ile başladı, veletlerin oyunu ile bitti. her şey iyidi güzeldi ama işte will hastaydı. arada alternatif dünyaya gidip geldi. içinden böcek çıktı. bir ay yaşadıktan sonra böyle olması da garip, dönüşüyor falan mı? artık göreceğiz hepsini.

--- spoiler ---