26 Temmuz 2016

preacher s01e09:

Finish the Song

--- spoiler ---

.baştan beri gösterdikleri hikaye, süper katil bir abimizin cehennemi imiş. kızının ölümüne engel olamayışı ve tekrar tekrar bunları yaşamasıymış. melekler cehenneme gidiş ayarladılar ve abimze ulaştılar. onu oradan çıkartacaklarmış, tabii vaiz'i öldürürse...

.ben de eugene için mi gittiler dedimdi? madem cehenneme böyle gidiş var, veledi niye kurtarmadılar? haftaya pazar tanrıyı getireceğim muhabbetini bodozlama yapacak gibiler, tabii bu seri katil abimiz nasıl olaylara dalacak merak konusu oldu. güzel toparladılar.

.cass fazla yanmış bir türlü düzelmiyormuş. tulip bir sürü evcil hayvan toparlamış  ama bir türlü iyileşemiyordu. vaiz yardımcısı kadın görüştüğü belediye başkanını yem etti, adamın ölümüne nasıl müsaade etti? nasıl hristiyan bunlar kardeşim?

.adamı içtikten sonra biraz toparlandı ve vaiz ile bir miktar muhabbet ettiler. cesetleri sakladılar, melek telefonu için melek eli aldılar. onunla mı arayacak tanrıyı? tanrı getirme muhabbeti ne çıkacak bakalım?

.allahsız kasap abimiz hala güzel laflar ediyor, boş çıkacak sözler diyor. vaiz kendi gücünü kullanmıyor. sezon sonu öncesi olayları tırmandıralım demişler ama işte aksiyon olarak bir miktar düşüktü.

.şu efsane melek boğuşmasında kolları bacakları kesilip dağlanan meleği şerif öldürdü, garip bir sahne idi. öldür beni dedi, dayanamadı öldürdü, sonra damla damla gözyaşı döküldü, adamlar iyi çekiyor iyi oynuyor. bu karıyı da olaylara dahil edecekler gibi.

.bizim tatlı kovboy şapkalı melekler cehennemden adam getirecek, sarı saçlı melek gelecek, şerif neyin de zaten vaiz'in peşinde, kasap abimiz adamlarını toplayıp kiliseye dolacak ve hepsi birlikte tanrıyı bekleyecekler, böyle de bir final yapacaklar. güzel olacak diye umuyorum.

.tulip salağına da mesaj bıraktıydı. o da öldürecekleri adamı gidip öldürdü. balyozla başındaydı, en son bunu gördük. ne yapacaklarsa yapsınlar, uzatmasınlar bu konuda diyeceğim ama bir sezon arkada bir aşk hikayesi de koymayı ihmal etmediler. öyle aşk hikayeleri olmaz olsun. içinde aşk hikayesi olmayan dizi istiyoruz artık yeter.

.şu geçmiş hikayesinin "hell" diye yazı basmaları da çok iyidi. o hikayeye başlamadan önce şu zaman ve şurası diye yazmışlardı. mevzuyu baştan anlatmışlar demek. tabii bir adamı hikayeye sokacaklar diye bir hayli anlatım yaptılar, genesis'le falan ilgisi olacak dedimdi ama sadece tetikçi çıktı. meşhur bir tetikçi demek.

--- spoiler ---