24 Temmuz 2016

Stranger Things s01e07:

Chapter Seven: The Bathtub 

--- spoiler ---

.hikayeleri toparlamaya başladılar, tabii sondan birinci bölüm bu. sezon finalinden sonra nereye giderler? sonraki sezonlar nasıl bir gizem olur bilemiyorum. şu durumda will'i bulmaları gerek ama geçitten geçip nasıl sağ kalacaklar? yaratığı nasıl yenecekler? 

.kendi imkanları ile su tankı yaptılar, kendi imkanları ile yaratık avcısı falan olacak gibiler. bir yandan veletler hallediyor, diğer yandan ergenler desteğe gidecek gibi. tamam hikaye hızlı akıyor ve güzel birleştirdiler ama o kadar da basit olmamalı.

.kötü bilim insanı yerine bir tane destekleyen bilim insanı getirebilirlerdi. şerif yerine o başı çekerdi. tamam şerif iyi yakalıyor olayları, o olmasaydı çözemezlerdi ama bir yere kadar, el yordamı ile bilim kurgu yapmasalar iyimiş.

.adamlar bunu yapmak istemiş. bilim kurgu meraklısı veletler, bilim kurgu meraklısı bıyıklı öğretmen, telefonla bilgi almalar. damardan girmeler. böyle bir şeyler yapalım demişler, izlemesi hoş ama bir yandan yok artık diyor insan.

.bu yaratık neyin nesidir? ters dünya muhabbetinin açıklamasını hala boyut muhabbetleri ile mi yapacaklar? keşke fazlasını yapsalar, hele hele şu küçük kızın olayı nedir? deneyler sonrası dediler ama bu da yeterli gelmedi bana.

.kovalamaca olayları iyidi, bir minübüsü havaya uçurdu. bisikletle kaçan çocuklar arkasında devlet ajanları. yakalayamadılar. diğer taraftan şerif ve anne karakteri ergenlerin yanında yaratık avcılığı muhabbetine girmişlerdi. tam o zamanda kolunu kırdığı velet şikayetçi olmaya geldi. kısa saçlı kız olarak minik veletlerin de işin içinde olduğunu öğrendiler.

.will'in telsizinden bunlara ulaştılar, son anda şerif gelip devlet ajanlarının elinden kurtardı. topluca bir aksiyona giriştiler. neyse ki veletleri arkada bıraktılar ama muhtemelen el bir şeyler daha yapmaya çalışır, veletleri hikayeden koparmazlar.

.tabii bölüm sonunda anne ve şerif yakalandı, oradan da belki muhabbetler eşliğinde güzel bir açıklamalı sohbet gelebilir. işlerin başındaki mal adamı konuştursunlar artık. çocuklara deney yapan tiplerden gına geldi artık. hele fringe'deki walter abi nere bu nere.

--- spoiler ---