4 Temmuz 2016

preacher s01e06:

Sundowner

--- spoiler ---

.şimdiye kadarki en iyi bölümü oldu. bizim çılgın melekler ile muhabbete kaldıkları yerden devam ettiler. genesis diye bir güç imiş, kendisi melekler ile şeytanların ezeli savaşlarının ortasında varolmuş bir yasak aşk meyvesi imiş. şeytan ile melek çocuğu imiş. kimse bu gücü kullanmamalıymış.

.bunlar anlatılırken, vaiz de güzel güzel dinlerken sarışın bir kadın geldi. esas meleklerden, güçlü meleklerden biri imiş. teknik bir ad söyledi ama hatırlamıyorum şimdi. bunu fark ettiler ve peşinden gittiler, derken kadını dövmeye başladılar. vaiz geldi kurtarayım diye, onu da öldürecekken uzun boylu olan kurtardı. derken ver elini dövüş sahneleri.

.motel odasını öğrendi, vaiz'i daha ikna etmeden oraya geldi. kadının öldürülmemesi gerekiyor, zaptedilmesi gerekiyor. uzun süre boğuşma ve ortaya biriken meleklerin insan vücudunu almış cesetleri ile bir zaman geçiyor ve cass geliyor, kafasına sıkıyor. ülen diyorlar ve gülüyoruz. komikti bir bakıma, zaten tipler iyidi. üstüne bir de böyle mesele getirdiler pek iyi oldu.

.derken vaiz elindeki güçten vazgeçmeyeceğini söyledi. olmaz öyle şey, sonuçları olur falan filen dediler ama dinlemedi. benden uzak durun dedi ve itaat ettiler. meleklerin bile itaat ettiği şey, ha bunu sarı kadında niye denemedi? onu anlamadım ama güzeldi yine de.

.vampir ile muhabbete giriştiler, üstlerini başlarını yıkarken dövmeleri soruşturmalar. daha sonra elindeki gücün yanlışlığından bahsetmeler ama vaiz pek ısrarcı bu konuda. allahın işi zannediyor, yaptıklarını uygun görüyor.

.ağzına silah dayayıp intihar etmeye çalışmış tiple bu bağlamda tartıştı, hile yapmaktır bu dedi. elemanı sırf bu doğru sözler için tuttular herhalde. ısrar edince sinirle cehenneme git dedi ve eleman kayboldu. direkt cehenneme yollayabiliyor mu? gücünün devamı var herhalde. sonraki bölümler gösterirler gibi.

.tulip denen zenci hatun da vaiz'i bırakmıyor. yardımcısına erkek arkadaşımdan uzak dur diye gitti. dağıttı ortalığı falan ama sonra arkadaş oldular. kilise işlerine yardım etmeye başladı. cass ile karşılaşmaları da komikti. kimse kimseye doğrudan bir şey anlatmıyor, olaylar geç duyuluyor.

.geçen bölüm ölen adamların meselesi hiç edilmedi. belediye başkanı kötü bir şeyler yapacağım dediydi, meğer cinayetleri örtbas edecekmiş. o kadar kolay mıydı sanki? zengin tip niye adamları öldürdü? onu falan da açıklamadılar. bu konu geride kaldı. şimdilik veledin kayboluşu daha önemli oldu. bakalım nereye bağlayacaklar? 

--- spoiler ---