14 Mayıs 2016

vinyl s01e08:

E.A.B. 

--- spoiler ---

.bir hayli sıkıcı bölüm, dönüp dolaşıp yine aynı şeyler oluyor. polisiye olaylara kaldıkları yerden devam ettiler. yasadışı yollarla edinilmiş deliller geçerli oluyor mudur o yıllarda? adamlar bürosunu dinliyor, diğer eleman geliyor ve kendine avukat tutsan iyi edersin falan diyor. o da sen öldürdün, ben öldürdüm derken her şeyleri kaydediyorlar. sonra adamı çeviriyorlar ve nezarete kapatıyorlar. bölüm nezarette bitiyor işte.

.başlangıcı da kredi arayışları içinde oluyor. bankalarda dolanıyorlar, eski arkadaş falan filan derken kimse bunlara kredi vermiyor. önceki bölümde kumarda para kaybetmişlerdi. şimdi gidip de kredi ile işleri yoluna koymaya çalışıyorlar. olmuyor gidip tefeciden para alıyor. yok artık daha neler. eski ortağı elemanı da bürolarına almaları gerekecek, iyice boka sardılar.

.bunlar nasıl kalkınacak? nasıl gruplarını popüler edecekler de biz keyifle izleyeceğiz? müzik namına bir tek kayıt çalışması oluyor. stüdyoda yaptıkları besteyi bizim abiye dinletiyorlar. beğenmiyor. ham olması gerekir falan filandır diyor. müzik şirketinin tutunduğu gruba gel. şaka gibiler.

.neyse zenci bunları eğitmeye çalışıyor, adamın yanmış sesi bunlardan daha iyi. arada kendi şarkısını çalıyor ve onu değiştirip kendilerince söylüyorlar. bu şarkıyla mı patlayacaklar nedir?

.ha bir de ikinci olay hafif yumuşak oğlanın bizim yahudi ile anlaşma imzalaması idi. tipi falan zaten dikkat çekici, fotoğrafını falan da basmış öyle bakınıyorlar. anlaşma sonrası lokantanın ortasında şarkı söylüyor ve millet alkışlıyor, şu oğlanı hemen şöhret yapsanıza?

.devon salağı ortalıklarda sürtüyor. magazin fotoğrafçıları ile takılılıyor. lennon abimizi barın tekinde fotoğraflıyor. sonra kırmızı odada elemlanla yiyişiyor. neymiş bir fotoğraf otel masraflarına yetermiş. veletleri de kediyi aşağı atmışlar, transeksüelin teki feryat ediyor. veletleri de malmuş, dizide de ağır mallıklar oluyor.

.bölüm sonu zenci eğlencelik müziğine güzelleme ile bitiyor. postacı oğlan yapılan eleman çalışma arkadaşının takıldığı mekana gidiyor ve öyle surat yapıyor işte. sanki çok gizli hazine keşfetmişler gibi, devamlı bir keşfetme olayı oluyor ama henüz kimse kimseyi keşfedemedi, kimse de ünlü olmalı. öyle salak saçma dramlar, devamlı kokain çekmeler şeklinde ilerliyor. eleman tekrar çekmeye başladı. bir de bunun için mazeretler uydurdu. işte komple mallık.

--- spoiler ---