14 Mayıs 2016

Agents of S.H.I.E.L.D. s03e20:

Emancipation

--- spoiler ---

.yav iyi güzel de daisy'i kurtarmak dünyayı kurtarmaktan daha önemli değil miydi? lash'i neden harcadılar? adamın gücü hive için özelmiş. zaten geçen aklıma gelmişti. bunlar karşı karşıya gelse ne olur diye, yazdım mı bilemiyorum ama aklımdan geçmişti. adamın elektriği hive'in parazitlerine iyi geliyormuş. adam daisy'nin üstüne geldi, verdi elektriği çıkardı parazitleri ve artık özgürsün dedi. geçen sezonlarda hainsan öldürürken de bunu yapmam gerekirmiş diye hissediyorum demişti. hive gelip de dünyayı feth etmesin diyeymiş.

.iyimiş aslında ama işte şimdiden harcamaları olmadı. hem o kadarcık yarayla mı öldü? şu salak komikli patlatıcı eleman mı öldürdü koskoca lash'ı olmadı yani. neyse artık olduğu kadar diyelim.

.lincoln neden daisy'nin yanına gider ülen diye yerimizde duramıyorduk. demek hepsi oyunmuş. böyle şeyler yapıyorlar, güzel de oluyor. albay gelince yapıyorlar sanki hep. elemanın tepkisi komik, lincoln ile muhabbeti de güzeldi. bıyığını elektriklerim falan derken insan gülüyor tabii.

.şimdi insanları insan üstü yapmak isteyen doktorumuz ve yanındaki önce nainsan hayranı, sonra na insan olamadı diye ortalığı katmış ama gitmiş dokunduğunu bomba yapan avusturalyalı tip, insanları ilkel nainsana çevirmesine neden karşı çıkmadılar? ikisinin de karakterine aykırı bir durum. hadi nainsanı kontrol ediyor da doktor niye hala yardım ediyor? canı için mi? pek saçma yahu.

.şimdi yaptığı virüs ile insanları ilkel nainsana çevirip kontrolü kolay olan bir şeye çevirmek için atmosferin belli noktasına çıkıp bomba patlatması yeterli olacak, biyolojik saldırı tarzında bir sona doğru gidiyoruz, yeterli ekipmanları varmış. bunu durdurmaya çalışacaklar.

.süper hızlı kızcağızı da getirdiler ama kolye vermekten öteye gidemedi. olaylara katılmadı. mack ile muhabbet etti. daisy mack'i benzetince morali de bozulmuştu. sadece bunun için miydi? devamında da kullanırlar herhalde.

.esas kötümüzün nainsan karşıtlarını toparlayıp üzerlerinde deney yapması falan iyidi. yakalanmaları falan da iyidi. zaten maskeli tipleri görünce sinir oldum. kötülerinin iyi olması iyi de bakalım sezonu nasıl bağlayacaklar.

.bir de marvel evreninde neler oluyor? avengers kontrol anlaşmasından falan bahsettiler. fişleniyorlarmış da şuymuş buymuş. hangi filmde oldu bu? hatırlayamadım hiç. bir sürü gönderme vardı. captan amerikayı falan çok artırdılar, onları mı izlemek lazım nedir?

--- spoiler ---