14 Mayıs 2016

higurashi no naku koro ni: kai e23:

Kessen 

--- spoiler ---

.finale doğru iyice tempo düştü. güya hepsini ormana çekip tuzak kurdular da bütün mesele bu mu yani? hakkaten bir şey açıklamadan final mi yapacaklar? hanyu eski tanrı dediler ve bitti mi?

.ne ara gelmiş? rika niye seçilmiş? bu köy niye seçilmiş? tekrar tekrar yaşanan dünyalardan nasıl korumuş? nasıl başa sarmış? şimdi artık gücü kalmamış, bu son dünya imiş ama öncekileri nasıl becermiş? bunları açıklarlar diye umuyordum. pek açıklamayacaklar gibi.

.sadece son saldırı ve savunma stratejilerine gömüldüler. ormanda tuzaklar, merkezlerine baskın ve tomitake'nin kurtarılması. şehir dışındaki barikata gidiş ile biten bir bölüm. o arabayı havaya uçurtmazlar herhalde. şimdilik kimse ölmedi, böyle de bitecek gibi ama böyle biterse de olur mu şimdi?

.satoshi tedavi altında imiş, shion pek üzüldü ama bu kadar olay ortasında bu dram da fazla geldi. zaten parazitin kökeni, tedavisi falanı filanı da büyük gizem içeriyor. tanrılar bu köyü neden bu hale getirmiş orası bile meçhul. sadece ortadaki hikayeyi devam ettiriyorlar. veletler kendi aralarında aktivite yapıyor gibi. tamam hanyu'nun tanrı gibi kandırması falan komikti ama insan fazladan bir şeyler olsun diye bekliyor. şöyle şaşırtıcı bir şeyler.

--- spoiler ---